OLJE OG GASS

Liker ikke kjemikalieplan

MER KUNNSKAP: Bjarne Håkon Hanssen vil heve oljeindustriens kunnskap om helserisiko ved kjemisk eksponering.
MER KUNNSKAP: Bjarne Håkon Hanssen vil heve oljeindustriens kunnskap om helserisiko ved kjemisk eksponering. Bilde: colourbox.com
Mona StrandeMona StrandeJournalist
9. okt. 2007 - 15:51

– Jeg vil be oljeindustrien om en mer konkret oppfølgingsplan innen midten av januar, og myndighetene vil følge saken tett gjennom strategiske tilsynsaktiviteter, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen i en pressemelding.

Trenger et krafttak

Da Petroleumstilsynet i juni i år la frem en rapport som viste at petroleumsnæringen mangler et helhetlig risikobilde på kjemikalieområdet, innkalte arbeids- og inkluderingsministeren næringen til et møte om saken.

– Det må tas et krafttak for å bedre kunnskapsnivået om kjemisk eksponering og helserisiko. Dette er nødvendig både for å ha et grunnlag for godt forebyggende arbeidsmiljøarbeid og for å følge opp kjemikalieskadde arbeidstakere på en best mulig måte, sier Bjarne Håkon Hanssen.

I møtet fikk Oljeindustriens landsforening (OLF) ansvaret for å lede arbeidet med å utarbeide en tiltaksplan for oppfølging av kjemisk helsefare i oljeindustrien. Det er denne som nå er klar.

Mangler forpliktelser

Men Bjarne Håkon Hanssen mener det er viktige punkter som mangler i planen.

– Tiltaksplanen OLF har lagt fram kan foreløpig legges til grunn for næringens og myndighetenes videre oppfølging. Jeg kan likevel ikke slå meg til ro med dette før jeg ser at næringen vil følge opp med mer konkrete aktiviteter og tiltak, sier Hanssen.

Han mener planen viser at næringen har god innsikt i problemene, men at konkretisering av aktiviteter, ressursbehov, forpliktelser og tidsplaner mangler.

Etter departementet har mottatt oppfølgingsplanen i januar, vil Hanssen vente seks måneder, for så å invitere til et statusmøte om saken. Også tilsynsaktiviteten vil økes frem til en velfungerende plan er på plass.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.