MOBIL

LGs systembrikke rett rundt hjørnet

Først for TV, så for mobiltelefoner.

3. des. 2012 - 13:34

Hva er en systembrikke?

Systembrikken er "hovedkortet" i mobiltelefoner, og rommer blant annet prosessor, grafikkmaskinvare, diverse nettverksteknologi og andre vitale komponenter. Omtales oftest som SoC (System on a Chip).
Konkurransen i systembrikkemarkedet har blitt kraftig skjerpet de siste årene. Texas Instruments, Nvidia og Qualcomm kniver konstant om kontrakter med mobilprodusentene, og det finnes knapt telefoner som ikke har maskinvare fra én av disse under skallet.
Unntaket er Samsung, som per i dag er den eneste som har lansert telefoner med egenprodusert maskinvare (Exynos-serien), og Huawei, som har egenprodusert maskinvare i Ascend D Quad. Det forventes at også LG begynner å lage sine egne brikker neste år.

Det er en stund siden det første gang ble kjent at LG har tenkt å gjøre som Samsung, og produsere sine egne systembrikker. De første antagelsene om at en telefon med egenprodusert systembrikke skulle bli annonsert allerede i september, viste seg imidlertid å være litt vel optimistiske.

Nå ser det ut til at CES-messen i Las Vegas i januar kan bli debut-arenaen. Her forventes det at selskapet viser frem en systembrikke basert på Arms Cortex A15-prosessorer og Mali-grafikkbrikker. Mest sannsynlig snakker vi om Mali-T604.

TV først ut

LG produserer langt mer enn mobiltelefoner - de er for eksempel en svært habil TV-produsent. Og ifølge Korea Times er det i denne kategorien vi vil få se det som sannsynligvis blir selskapets første systembrikke - H13 (Home Entertainment 13). 

Nøyaktig når vi kan forvente å se de første telefonene med egenprodusert maskinvare blir ren tipping, men det er jo lov å nevne at Mobile World Congress går av stabelen i Barcelona kun et par måneder etter CES.

900 personer på saken

LG skal ha satt hele 900 personer til å jobbe med utviklingen av de kommende systembrikkene, mens selve produksjonen er satt ut til TSMC, som også produserer for Qualcomm. 

Kilde: Android Authority

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.