MOBIL

LGs systembrikke rett rundt hjørnet

Først for TV, så for mobiltelefoner.

3. des. 2012 - 13:34
Vis mer

Det er en stund siden det første gang ble kjent at LG har tenkt å gjøre som Samsung, og produsere sine egne systembrikker. De første antagelsene om at en telefon med egenprodusert systembrikke skulle bli annonsert allerede i september, viste seg imidlertid å være litt vel optimistiske.

Nå ser det ut til at CES-messen i Las Vegas i januar kan bli debut-arenaen. Her forventes det at selskapet viser frem en systembrikke basert på Arms Cortex A15-prosessorer og Mali-grafikkbrikker. Mest sannsynlig snakker vi om Mali-T604.

TV først ut

LG produserer langt mer enn mobiltelefoner - de er for eksempel en svært habil TV-produsent. Og ifølge Korea Times er det i denne kategorien vi vil få se det som sannsynligvis blir selskapets første systembrikke - H13 (Home Entertainment 13). 

Nøyaktig når vi kan forvente å se de første telefonene med egenprodusert maskinvare blir ren tipping, men det er jo lov å nevne at Mobile World Congress går av stabelen i Barcelona kun et par måneder etter CES.

900 personer på saken

LG skal ha satt hele 900 personer til å jobbe med utviklingen av de kommende systembrikkene, mens selve produksjonen er satt ut til TSMC, som også produserer for Qualcomm. 

Kilde: Android Authority

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.