MOBIL

LG skal lage egne prosessorer

Gjør som Samsung og tar større kontroll over maskinvaren sin.

10. juli 2012 - 09:43
Vis mer

LG har de siste årene vist at de ikke er redd for å prøve ut nye retninger, blant annet ved å være først i verden med doble prosessorkjerner i en mobiltelefon.

I motsetning til for eksempel HTC er produsenten heller ikke lojal mot én maskinvareleverandør, og har vekslet ganske friskt mellom Nvidia, Texas Instruments og Qualcomm i mobilene sine.

LG hopper inn i kampen

Nå ser det imidlertid ut til at selskapet er lei av å forholde seg til tredjepartsleverandører. LG skal nemlig gjøre som Samsung, og produsere sin egen systembrikke.

Navnet på den nye brikken blir L9, og den første telefonen med denne maskinvaren kan bli annonsert allerede i september, uten at dette er bekreftet fra offisielt hold.

LG er ikke kjent for å holde igjen når de plukker ut komponentene til telefonene sine, og du kan trygt anta at L9-maskinvaren blir heftige saker. Mest sannsynlig snakker vi om en firekjernet Cortex A15-prosessor kombinert med den nyeste Mali-grafikkbrikken.

Massive ressurser

At LG velger å ta større kontroll over komponentene i telefonene sine kommer ikke som en veldig stor overraskelse. I likhet med Samsung er selskapet mye mer enn en mobilprodusent, og har tilgang til massive produksjonsressurser over hele verden.

Samtidig tipper vi både Nvidia, Qualcomm og Texas Instruments er en smule nervøse om dagen. Med Samsung på sine egne Exynos-brikker, Sony på ST-Ericssons systembrikker og LG på vei over til egenprodusert maskinvare er det ikke akkurat overflod av kunder igjen.

Kilder: Phone Arena

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.