MOBIL

LG Optimus 2X - foreløpig inntrykk

Vi har brukt en tidlig versjon av LGs kruttpakke Optimus 2X i to uker, og vi er imponert.

27. jan. 2011 - 14:51
Vis mer

NB! Full test av LG Optimus 2X er publisert. Den finner du her.

Den siste tiden har vi viet LG mye spalteplass her på Mobili. Og det er ikke uten grunn, da produsenten etter svært dårlige tall for 2010 har byttet ut både ledelse og strategi.

En viktig del av denne strategien er å kjøre på med flere toppspekkede modeller. I 2010 hadde produsenten ingen reelle alternativer til harddauser som Samsung Galaxy S, Sony Ericsson Xperia X10 og andre av konkurrentenes mest avanserte modeller.

Les også: I år smeller det hos LG »

En av de mest vesentlige endringene internt i LG, er at de forskjellige avdelingene skal samarbeide tettere. Når LG Display gjør et gjennombrudd på skjermfronten skal det merkes i mobilavdelingen.

I tillegg har selskapet knyttet seg til Google og Nvidia for å sikre seg et av de beste operativsystemene som finnes for mobil - Android, og maskinvareplattformen Tegra 2, som i skrivende øyeblikk er det råeste du kan få i en mobiltelefon.

Og LG er utvilsomt ute etter å vise verden at de er tilbake. Det gjør de for eksempel med å vise frem en ny skjermteknologi i Optimus Black, en telefon vi fikk se nærmere på for to uker siden.

Det er imidlertid med toppmodellen Optimus 2X P990 produsenten virkelig viser muskler. Her har produsenten brukt Nvidias Tegra 2-SoC med doble prosessorkjerner, de har fått på plass en svær og toppspesifisert skjerm, de har fått på plass HDMI-utgang og de har fått på plass et kamera som kan filme i 1080p.

Førsteinntrykk av Optimus 2X

Etter å ha hatt et eksemplar av Optimus 2X P990 inne i redaksjonen i to uker, tenkte vi det var på tide med en oppsummering av inntrykket vi har til nå.TIDLIG VERSJON: Vår versjon av Optimus 2X P990 er i tidlig utgave, så vi kjører ikke full test før den endelige versjonen kommer.

Vi må understreke at versjonen vi sitter med er en tidlig "no sale"-utgave, noe vi har merket ved at den ved flere tilfeller har låst seg, slått seg av eller på andre måter oppført seg noe kranglete. Dette er selvsagt helt normalt på uferdige produkter, og ikke noe vi skal dvele ved.

Vi kan heller starte med å si at vi er imponert.

Lynrask

Responsen er definitivt den delen av Optimus 2X som har gjort størst inntrykk på oss. Ingen av telefonene vi tidligere har prøvd kommer i nærheten av dette.

Én ting er at menyene er totalt blottet for forsinkelser, men også tyngre funksjoner som videoavspilling og bildegalleri starter på brøkdelen av et sekund - dette er herlig befriende.

Super på internett

Den gode hastigheten går også igjen når du åpner nettleseren. Dette merker du best når du er tilkoblet Wi-Fi, da det ikke lenger er båndbredden som er flaskehalsen for hvor fort en nettside lastes.SPENSTIG: Optimus 2X parkerer konkurrentene på Javascript-ytelse.

På en vanlig bredbåndslinje laster Optimus 2X P990 nettsidene vesentlig raskere enn alle andre telefoner vi har prøvd - også surfekonger som iPhone 4 og Desire HD.  

Menyene

Optimus 2X kjører på Android 2.2, men skal få oppdateringsmuligheter til 2.3 mot sommeren. Og mens produsenter som HTC pøser på med sitt eget menysystem der de har muligheten, har LG valgt å la Android være Android - stort sett.ORIGINALMENYER: LG har gjort få endringer i det originale Android-systemet. Vi liker at du kan legge til flere kategorier.

Noen inngrep er imidlertid gjort. Du kan for eksempel opprette skillelinjer med kategorinavn i menyene. Dette er en flott detalj, og noe du setter pris på etterhvert som du passerer noen-og-femti nedlastninger fra Android Market.

Bra kamera

Kameraet i Optimus 2X tar bilder i en oppløsning på 8 megapiksler, og filmer video i 1080p. Her er det videoklippene som er det mest interessante, da ingen andre telefoner har filmet i denne oppløsningen før.1080p: Optimus 2X er den første telefonen som kan ta opp video i 1080p.

Vi har filmet et eksempelklipp du kan se nedenfor. Ha i bakhodet at dette ikke nødvendigvis er den samme kvaliteten som den endelige versjonen, da også videoprogramvaren er i tidlig versjon.

Les også: Videoduell: Optimus 2X vs iPhone 4 vs Nokia N8

Eksempelvideo filmet i 1080p

 

Blir det bra?

JA. LG er definitivt på riktig spor med telefoner som dette. Optimus 2X skiller seg ikke nevneverdig fra andre Android-telefoner på innhold og funksjoner (om du ser bort fra HDMI-mulighetene), men dette tar den igjen i bøtter og spann på bruksglede, som igjen skyldes den rene, deilige ytelsen du får med maskinvaren som skjuler seg under panseret.

Kritiske sjeler vil nok sette spørsmålstegn ved hvorvidt det er nødvendig med to prosessorer og dedikert maskinvare i en mobiltelefon, men så er heller ikke Optimus 2X en telefon for deg som gjør lite annet enn å ringe og sende SMS. Med stadig mer avanserte apps, høyere oppløsning på video og stadig større krav til hvilke apparater en mobiltelefon skal kunne kommunisere med, er LGs timing på å ta i bruk såpass kraftig maskinvaren helt perfekt. Tror vi.

Relatert:

Dette betyr doble prosessorer for deg »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.