MOBIL

LG lanserte F-serien

LTE inntar mellomklassen.

21. feb. 2013 - 13:43

LG gjør som HTC, og tjuvstarter Mobile World Congress ved å lansere nye produkter før den offisielle åpningen. Nykommerne heter Optimus F5 og Optimus F7, og befinner seg i hver sin ende av mellomklassen.

LES OGSÅ: HTC One er lansert

Optimus F5

Optimus F5 er den minst avanserte av nykommerne. Skjermen er av typen IPS-LCD, har en størrelse på 4,3 tommer og kjører ut en oppløsning på 960 x 540 piksler.

Pressemeldingen inkluderer ikke noe utfyllende informasjon om systembrikken, utover at den har to prosessorkjerner på 1,2 GHz og 1 GB arbeidsminne (RAM).

Telefonen har ellers 8 GB internminne og støtter minnekort opp til 32 GB.

Kameraet greier stillbilder i en oppløsning på fem megapiksler, og kan filme i 1080p.

Med tanke på at maskinvaren ikke er å regne som mer enn medium i dagens marked er det interessant at batteriet har en kapasitet på 2150 mAh. Dette er like mye som flere av de nye og langt mer strømkrevende modellene som har dukket opp, og bør tilsi at du får meget bra batteritid her.

Optimus F7

F7 har fått en nesten identisk design som lillebror F5, men er noe bredere og høyere. Dette skyldes at skjermen er 4,7 tommer.

Også denne skjermen er av typen IPS, og har det LG kaller "True HD"-oppløsning. I disse 1080p-dager er dette uttrykket muligens litt mispassende, da det faktisk er snakk om en 720p-skjerm (1280 x 720 piksler). Ikke at en pikseltetthet på 312 PPI er noe du vil irritere deg over.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Heller ikke her er detaljene rundt systembrikken ute, men det er snakk om to prosessorer på 1,5 GHz, kombinert med 2 GB arbeidsminne.

Internminnet i telefonen er på 8 GB, og også her får du støtte for minnekort opp til 32 GB.

Kameraet greier bilder i en oppløsning på 8 megapiksler, og kan filme i 1080i.

LTE

Både Optimus F5 og F7 er utstyrt med LTE, noe som ser ut til å være standard på de aller fleste telefoner i tiden som kommer.

Telefonene skal ut på europamarkedet i andre kvartal i år. Vi regner med å få tatt en kikk på begge nykommerne om bare få dager, da vi er i gang med å pakke bagasjen til Mobile World Congress.

Kilde: LG

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.