MOBIL

LG har monstertelefoner på vei

Allerede i år får vi se LG-telefoner med Nvidias Tegra 2-plattform.

7. sep. 2010 - 14:10

Mens både Samsung, Sony Ericsson, HTC og Apple har sluppet løs noen kraftpakker av noen mobiltelefoner, har det vært forholdsvis rolig fra LGs side. Det betyr ikke at de har tenkt å sitte på sidelinjen for alltid.

I dag sendte nemlig produsenten ut en herlig pressemelding: LG kommer med telefoner med Nvidias Tegra 2-plattform. Og de kommer allerede i år. 

Tegra 2-plattformen er utviklet av Nvidia, som hevder at den skal blåse fletta av både Intels Atom-løsninger og Qualcomms Snapdragon-brikkesett. Når man ser på spesifikasjonene så er det lite som tyder på at produsenten lyver.LGs kommende toppmodeller er lastet med rå kraft fra Nvidia og ARM.

Tegra 2-plattformen drives av to ARM Cortex 9-prosessorkjerner med en ytelse på 1 GHz hver. I tillegg er det integrert dedikerte prosessorer for lyd, bilder - og mest interessant siden vi tross alt snakker om Nvidia her - grafikk og video. 

HD-streaming

Én ting er at du kan kjøre mer avanserte 3D-applikasjoner og spill enn tidligere. Mer interessant er det likevel at du får full Flash 10.1-aksellerasjon og støtte for streaming av en rekke HD-formater, for eksempel Youtube HD. Dette greier du ikke engang på vanlige netbook-PCer i dag.Tegra 2-plattformen har dedikerte prosessorer for det meste. (Bildet er hentet fra Anandtech)
 

 

Plattformen har støtte for HDMI 1.3 og videodekoding opp til 1080p (1920 x 1080 piksler), noe vi tolker som at du her skal kunne koble til en TV og vise videofiler i full HD. Tegra 2 skal i tillegg være svært gjerrig på strømmen, slik at dette faktisk er noe du kan gjøre uten å bekymre deg for å tømme batteriet.

En annen ting som skiller Tegra 2 fra for eksempel Snapdragon, er at den ikke inkluderer maskinvare for trådløse teknologier.  Dette betyr at det ikke er en "alt-i-ett"-løsning, da LG må installere maskinvare for HSPA, GSM og annet i tillegg til Nvidias plattform.

Får konkurranse

Når Nvidia har sammenlignet Tegra 2 med Snapdragon (og laget noen litt vel subjektive grafer) så har de brukt den etablerte versjonen av brikkesettet, men det er selvsagt ikke slik at Qualcomm skal beholde dette for alltid. Den kommende QSD8260 (Litt mindre kryptisk: Qualcomm SnapDragon 8260)-plattformen kjører på to 1,2 GHz-prosessorer, støtter den samme videodekodingen som Tegra 2 og bruker mindre strøm enn tidligere versjoner. Denne plattformen skal etter planen rulles ut til mobilprodusentene i løpet av fjerde kvartal i år, og vil utvilsomt gi Nvidia hard konkurranse.

Samme hvem som til syvende og sist vinner kampen om mobilprodusentene, har vi morsomme telefoner på vei. Og ventetiden er for en gangs skyld veldig overkommelig.

Relatert:

- Slik blir supermobilene

- Samsung lanserer superprosessor

- Slik lagrer du i fremtiden

 

Kilder: LG, Nvidia, Qualcomm, Anandtech

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.