MOBIL

LG har lansert Tegra2-telefon i Asia

LG har lansert den asiatiske versjonen av "Star", med maskinvare som blåser fletta av alle andre telefoner i dag.

14. des. 2010 - 15:34

Det har lenge vært kjent at LG har et monster av en Android-telefon på vei, og da snakker vi selvsagt om " Star".  Nå er den asiatiske varianten av kruttpakken offisielt lansert av LG, under navnet Optimus 2X.

Dette er vel intet annet enn et sikkert tegn på at produsenten begynner å klargjøre telefonen for butikkhyllene, og ventetiden for den europeiske versjonen burde ikke være altfor lang.

Hvorfor vi er så begeistret for denne telefonen

I 2010 opplevde vi et aldri så lite hopp hva ytelse i mobiltelefoner angår, noe vi hovedsaklig kan takke Qualcomm og Intrisitys kraftige maskinvareplattformer for. Nå kaster imidlertid selveste Nvidia seg inn i konkurransen med sin egen maskinvareplattform, Tegra 2. Her får du to prosessorkjerner på 1 GHz i tillegg til dedikert grafikkmotor, noe som får dagens løsninger til å blekne. 

LG Star er altså den første mobiltelefonen som er utstyrt med denne plattformen.At Nvidia vil inn i mobilbransjen er slett ikke dårlige nyheter.

Startskuddet for neste generasjon

Nå er det ikke slik at de andre produsentene er helt uforberedt når Nvidia blir med i spillet. Tegra 2-plattformen er bare tidlig ute med å ta i bruk ARM Cortex A9-prosessorkjerner, altså oppfølgeren til Cortex A8-løsningene som brukes i dagens Snapdragon- og Hummingbird-plattformer.

Qualcomm har forlengst annonsert en egen maskinvareplattform basert på Cortex A9, og Samsung har også satt ingeniørene sine i arbeid.

Det som er sikkert, er at vi får mye festlig maskinvare neste år.

Veldig relatert: Slik blir supermobilene »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.