MOBIL

LG har lansert Optimus Vu II

Femtommers skjerm, Snapdragon S4 og 2 GB RAM. 

27. sep. 2012 - 11:37

For et par dager lekket det ut spesifikasjoner for LG Optimus Vu II, som altså er oppfølgeren til Optimus Vu - en telefon som såvidt er kommet i salg her på kontinentet. 

I dag slapp LG i Korea ut den offisielle pressemeldingen som bekrefter at F200 Optimus Vu II er på vei. 

Denne telefonen er etter alt å dømme et direkte svar på Samsungs Galaxy Note II, som ble lansert i slutten av august, og har en del likhetstrekk med Samsungs kjempetelefon. 

LES OGSÅ: Lyntest av Samsung Galaxy Note II

Fem tommer og stylus

Skjermen er trekkplasteret i Optimus Vu. Denne er av typen IPS-LCD, har en størrelse på fem tomme og kjører ut en oppløsning på 1024 x 768 piksler. 

Dette er en veldig uvanlig oppløsning for en mobiltelefon, da det er flere piksler enn normalt i bredden i forhold til høyden. Dette gir et skjermformat på 4:3.

Et av argumentene for å kjøpe en modell i Galaxy Note-serien er at du får med S-Pen, som altså er en stylus med innebygd funksjonalitet. 

Kjøper du Vu II får du også med en stylus, men denne er av den tradisjonelle typen som ble brukt på trykkskjermtelefoner for noen år siden. Det betyr at den ikke har noen fancy funksjonalitet, men du kan til gjengjeld bruke den der du vil i menysystemet. 

Snapdragon

Når det kommer til maskinvarekraft har Optimus Vu blitt ganske greit utstyrt, og leveres med Snapdragon S4 MSM8960-systembrikken som også står i Nokia Lumia 920. Såvidt vi kan forstå er den ikke kombinert med det samme LTE-modemet, så det er usikkert om den får LTE-støtte når den etterhvert dukker opp her til lands. 

Valget av systembrikken betyr forøvrig at LG har gått fra fire til to prosessorkjerner, da den forrige varianten kom med Nvidias Tegra 3-brikke. Den praktiske ytelsesforskjellen på de to brikkene er imidlertid ikke stor. 

Vu II har også dobbelt så mye RAM, og leveres altså med 2 GB. 

Du får ellers både Wi-Fi 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0, MHL, NFC og Miracast-støtte, så telefonen er absolutt ingen sinke på teknologifronten. 

En telefon som dette blir nødvendigvis stor, og med en vekt på 159 gram og mål på 132,2 x 85,6 x 9,4 mm er ikke Vu II noe unntak fra regelen. 

Når vi kan forvente å se Vu II her til lands, og hva prisen blir her i Europa, er ukjent. Den går imidlertid straks på markedet i Sør-Korea med en prislapp på drøyt 860 dollar. 

Kilde: LG Newsroom Korea via Engadget

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.