BYGG

Fant 101 tilfeller av a-krim i byggenæringen på fem måneder – bare i Oslo

– Vi ser at myndighetene ikke klarer å håndtere dette alene, sier Lars Mamen i Fair Play.

Dugnaden Fair Play Bygg Oslo har levert 101 tips om lovbrudd i byggebransjen siden januar. De sier de bare skraper overflaten.
Dugnaden Fair Play Bygg Oslo har levert 101 tips om lovbrudd i byggebransjen siden januar. De sier de bare skraper overflaten. Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix
17. juni 2019 - 10:41

Dugnaden Fair Play Bygg Oslo har levert 101 tips om lovbrudd i byggebransjen siden januar. De sier de bare skraper overflaten.

Noen av tipsene omhandler blant annet torpedoer, ulovlige kontrakter og trafficking, skriver Dagsavisen. Til sammen har Fair Play levert 101 tips til myndighetene denne uken.

– Vi skraper bare overflaten. Vi har levert 101 tips nå, som vi har forsøkt å verifisere så godt som mulig før vi sender dem videre. Vi i bransjen ser at myndighetene ikke klarer å håndtere dette alene, så vi måtte ta grep, sier prosjektleder Lars Mamen i Fair Play.

Fair Play er en dugnad mellom arbeidsgiversiden og fagorganisasjonen. Den har vært aktiv i Oslo i fem måneder. Leder Olav Norheim i A-krimsenteret i Oslo og Akershus har mottatt 80 av tipsene til Mamen. Han sier at situasjonen er alvorlig.

– Vi går etter bakmennene. Det de driver med, kan undergrave samfunnsstrukturen vår – og velferdsstaten, sier han.

Energimister Terje Aasland (Ap) takker nei til invitasjonen fra EUs energikommissær Kadri Simson.
Les også

Norge sier nei til atomkraft-allianse: – Uklokt å avvise en stabil energikilde

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.