Leverer kontrollsystem til Hywind Scotland Pilot Park

Statoil skal bygge verdens første flytende vindpark: Hywind utenfor kysten av Skottland.

Statoil skal bygge verdens første flytende vindpark: Hywind utenfor kysten av Skottland.
Statoil skal bygge verdens første flytende vindpark: Hywind utenfor kysten av Skottland.
19. sep. 2016 - 06:58

Origo Solutions har vunnet kontrakt på SCADA-systemet (Supervisory Control And Data Aquisition) for Hywind Scotland Pilot Park. Kontrakten er inngått med Aibel AS og sluttkunden er Statoil.

30 megawatt

Leveransen inneholder kontroll- og datainnsamling for fem flytende havvindmøller i tillegg til operasjons- og kontrollsystem for sub-stasjon på land. Hver vindmølle kan levere seks megawatt og total kapasitet for Hywind pilot park vil være 30 megawatt.

Origo Solutions leveranse inkluderer design, produksjon, testing og idriftsettelse. Systemet som leveres er med siemensteknologi og inkluderer leveranse av IEC-61850 interface til elektro kontrollsystemer, samt interface mot ankermonitorering, ballastsystem, værsystemer og andre hjelpesystemer

Nytt marked

Prosjektet er startet og første prosjektleveranse er i september 2016, Hywind Pilot Park er planlagt satt i drift andre halvår 2017.

– Origo Solution har, som mange andre NODE bedrifter møtt utfordringer som følge av lave oljepriser med dertil lavere prosjektaktivitet innenfor olje og gass segmentet. Vi er derfor stolte av å komme inn på et nytt marked, skriver Øystein Netland, Director Safety & Automation Systems i en pressemelding.

Stort marked

Origo Solutions har løsninger for å drifte og overvåke vindmølleparken fra eget senter i Kristiansand. Hywind Scotland Pilot Park er den første flytende vindmølleparken som blir testet ut, Netland mener markedet vil være stort om dette blir en suksess.
Statoil arbeider med et nytt batterisystem som skal testes ut Hywind Scotland pilot park, skriver tu.no.

Elektrisitet fra de fem flytende vindturbinene skal lagres i en container på land med et litiumione-basert batteri­system, med kapasitet til å lagre en mega­wattime.
Det kommende batterisystemet får navnet Batwind, og skal utvikles i samarbeid med skotske universiteter og leverandører.

Les også: – Det er et gap mellom hva teknikk kan gjøre for oss og hva vi får ut av teknikken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.