INDUSTRI

Leverer design til Italia

Det italienske verftet Rosetti Marino skal bygge enda et ankerhåndteringsfartøy med Rolls-Royce-design.

ITALIENSK: Det italienske veftet Rosetti Marino Spa skal bygge et UT 712 CD ankerhåndteringsfartøy. Rolls-Royce  leverer både design og integrert utstyrspakke.
ITALIENSK: Det italienske veftet Rosetti Marino Spa skal bygge et UT 712 CD ankerhåndteringsfartøy. Rolls-Royce leverer både design og integrert utstyrspakke. Bilde: Rolls-Royce
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
20. juni 2012 - 12:01

Rolls-Royce skal levere både  skipdesign og en avansert utstyrspakke til et UT 712 CD ankerhåndteringsfartøy.

Fartøyet er bestilt av Augusta Offshore, som nå i juni får overlevert et identisk skip.

Ankerfiske på dypet

Skipet skal leveres i 2014, og er spesielt designet og utstyrt for å håndtere anker og fortøyninger på inntil 2000 meters dyp.

Rolls-Royce skal også levere motorer, fremdriftssystem og gir, tunnel thrustere, ror, dekksmaskineri, elektriske systemer og automasjons- og kontrollsystemer.

Beredskap

Fartøyet vil  også kunne bidra inngå i oljeoppsamlingsoperasjoner, brannberedskap samt stand by- og redningsoppdrag, skriver selskapet i en pressemelding.

Dette blir den tolvte kontrakten Rolls-Royce signerer med det italienske verftet.

Kontraktsverdien for Rolls-Royce er på cirka 180 millioner kroner.

– Kontrakten bidrar til å styrke posisjonen vår i markedet i middelhavsområdet, der vi allerede er en av de fremste leverandørene av teknologi og systemer til olje- og gassindustrien, sier Hans Robert Almestad, salgssjef i Rolls-Royce.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.