IKT

Lettere design med ny teknikk

HURTIG: En flaskemodell genereres på ti sekunder med Genometris programvare for produktdesign.
HURTIG: En flaskemodell genereres på ti sekunder med Genometris programvare for produktdesign. Bilde: Genometri
Mona StrandeMona StrandeJournalist
13. juli 2006 - 08:00

Programvaren, som er utviklet av det Singapore-baserte firmaet Genometri Pte Ltd, kan generere et tusentalls modeller fra én kjernemodell.

Det gir designeren en mulighet til å se mange alternativer før han bestemmer seg for hva som skal ut i produksjon, samtidig som kunden enkelt kan modifisere designet etter eget ønske.

Slipper prototype

Det er heller ikke nødvendig å lage en prototyp. Fotorealistisk rendering gjør at de ulike alternativene kan trykkes rett inn i en katalog med aktuelle design.

Forskjellene vil uansett være minimale i forhold til hvordan produktet vil se ut, hevder produsenten.

Produktspesifikasjoner og dimensjoner kan bygges inn i modellen slik at hvert eneste design, uansett form, lar seg produsere.

Volumet kan også spesifiseres, så du vet at alle flaskene rommer 1.5 liter, ikke 1.2 eller 1.6, noe som gjerne kan være et problem ved manuelt design.

Flere produkter

Programvaren er implimentert på toppen av eksisterende CAD-programmer (Computer Assisted Design), som SolidWorks.

Dette gjør det mulig å endre design når som helst i prosessen, og skal også redusere kostnadene ved endringer i sluttfasen.

Teknologien fungerer selvfølgelig like godt ved annen produktdesign. Vaser, skjeer, penner og vannkraner er eksempler på produkter som lett kan lages i ulike varianter med Genometris nye programvare.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.