ARKIVNYHETER

Lei av jobben

LEI: Mandager rundt lunsjtider er det vanligste tidspunktet å lete etter ny jobb, ifølge tall fra annonsenettsiden Finn.
LEI: Mandager rundt lunsjtider er det vanligste tidspunktet å lete etter ny jobb, ifølge tall fra annonsenettsiden Finn. Bilde: Sinar 2
Kjetil Malkenes Hovland
25. mai 2009 - 08:41

Mandag er den dagen hvor flest folk søker etter ny jobb, viser tall fra Finn.

– Vi har aller mest pågang på jobbsidene våre etter helgen. Det har vært sånn så lenge jeg kan huske, sier Eirik Bache-Wiig, direktør i FINN jobb, ifølge en pressemelding.

– Drømmer seg bort

Mellom 12 og 14 på mandager er pågangen størst, ifølge annonsenettsiden selv. Jobbsidene deres hadde 865.000 visninger på årets mest trafikkerte dag, mandag 26. januar. Gjennomsnittet ligger på 550.000 visninger.

– I helgen har vi tid til å slappe av og drømme oss bort til en annen tilværelse. I tillegg synes nok mange det er tungt å begynne på jobb igjen etter helgen, og sjekker dermed ut nye muligheter, sier Bache-Wiig.

Han sier de ser en lignende trend etter ferier.

Eksistensiell krise

– Noen får en slags eksistensiell krise etter ferier og helger, sier organisasjonspsykolog Andreas Narum ifølge Finns pressemelding.

Han mener fritiden gir folk anledning til å reflektere over livet og hva de vil med karrieren sin.

– De får mer tid til å diskutere med familie og venner enn ellers i uken, og vi vet at vi påvirkes av disse gruppene. Med samtalene friskt i minne, jobbsurfer de på nettet på mandagen. Andre er kanskje redde for oppsigelser, og leter etter tryggere jobber, sier Narum.

Finanskrise gir flere brukere

Trafikken på Finns jobbsider har nådd sitt høyeste toppnivå den siste tiden, med rekord i mars på over 730.000 unike brukere. Finn mener finanskrisen er årsaken.

– Dette henger sammen med at det er flere som leter etter ny jobb grunnet nedskjæringer eller en utrygg arbeidssituasjon, sier Bache-Wiig.

Men det er færre jobber å søke på, og dermed har Finn likevel et lavere antall sidevisninger enn i 2008.

Også fredag før lunsj søker norske arbeidstagere i større grad til Finns jobbsider enn ellers.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.