KARRIERE

Legespire sparte 1,5 milliarder

Dag Yngve Dahle
15. jan. 2009 - 06:35
Vis mer

Navn: Berit Svendsen.

Alder: 46 år.

Stilling: Administrerende direktør i Telenor Conax.

Utdanning: Sivilingeniør i elektro fra NTNU samt mastegrad i teknologiledelse fra MIT Sloan School of Management, NTNU og NHH.

*

Hvilket annet yrke kan du tenke deg?

Jeg er egentlig veldig fornøyd med mitt valg av yrke. Sivilingeniørutdanningen har gitt meg mange spennende jobber, hvor jeg har utnyttet min kunnskap og kompetanse fullt ut de siste 20 årene. I ung alder drømte jeg om å bli lege, men er veldig glad for at jeg valgte noe annet. Jeg er også glad i å lage mat, men det er et stykke derfra til å ønske å bli kokk.

Hvilket yrke kan du ikke tenke deg?

Jeg kan ikke tenke meg å jobbe som revisor. Jeg er mye mer opptatt av å være med på å skape nye muligheter som teknologiutviklingen legger til rette for, enn kun å kontrollere og finne feil.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren?

Mitt beste minne fra yrkeskarrieren var å bli utnevnt som konserndirektør for teknologi i Telenor i 2000. En stor begivenhet var da jeg som ansvarlig for fastnettvirksomheten i Telenor fikk til å snu virksomheten i løpet av tre år og levere en kostnadsbesparelse på 1,5 milliarder.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre?

Norsk arbeidsliv vil bli bedre hvis vi som ledere blir flinkere til å tilrettelegge for folk som har ambisjoner og vil noe på vegne av selskapet. Altfor mange bedrifter styres av ledere som er opptatt av å forvalte, ikke skape, verdier.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.