OLJE OG GASS

Lavere produksjon ga lavere resultat for Statoil

 

Statoil-sjef Helge Lund presenterte resultatene på en pressekonferanse torsdag.
Statoil-sjef Helge Lund presenterte resultatene på en pressekonferanse torsdag. Bilde: NTB scanpix
2. mai 2013 - 08:28

Også inntektene falt i årets tre første måneder, men nedgangen her var ikke like markant som den var på bunnlinjen. I 2013 hadde selskapet inntekter på 161,7 milliarder kroner i første kvartal, mot 195,4 milliarder i samme periode i fjor.

– Våre økonomiske resultater er påvirket av lavere produksjon og reduserte priser, men vi fortsetter å levere god industriell fremgang i henhold til plan, sier Statoils konsernsjef Helge Lund.

Lavere produksjon

Driftsresultatet i første kvartal ble 38 milliarder kroner, sammenlignet med 57,9 milliarder kroner i første kvartal 2012.

Selskapet venter fortsatt at produksjonen blir lavere i år enn i fjor, men holder fast på det noe mer langsiktige vekstmålet.

– Vi er i rute for å levere en gjennomsnittlig årlig produksjonsvekst på 2 til 3 prosent fra 2012 til 2016, og en produksjon på over 2,5 millioner fat oljeekvivalenter per dag i 2020, sier Lund.

Les også: Fast track er en megasuksess for Statoil

Vokser ute

Selv om den samlede produksjonen falt med 9 prosent, var det vekst i produksjonen utenfor Norge.

– Den internasjonale produksjonen var rekordhøy, med en økning på 6 prosent hovedsakelig som følge av oppstart av og produksjonsøkning på ulike felt, forklarer Lund.

Totalt tolv letebrønner ble fullført i løpet av første kvartal, seks på norsk sokkel og seks i utlandet. Det ble bekreftet funn i fire av de norske brønnene, samt to i Tanzania og én i Mexicogolfen. Lund trekker spesielt fram potensialet i det ene afrikanske funnet.

Første kvartal ble også preget av terrorangrepet på anlegget i In Aménas i Algerie i januar. Fem av selskapets norske ansatte på anlegget ble drept i angrepet. Under overskriften «Viktige hendelser siden fjerde kvartal» opplyser Statoil at to av de tre produksjonslinjene ved anlegget er i drift.

Les også:  – Aktivitetsnivået er så høyt at vi lurer på om vi har nok kompetente folk til å gjøre jobben ordentlig

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.