MARITIM

Lasteskip nær ved å grunnstøte: – Pulsen er litt lavere nå

Rederiet og mannskapet kunne trekke et lettelsens sukk da lasteskipet «Wilson Parnu» endelig fikk start på motoren, etter å nesten ha drevet på land ved Sotra.

Søndag morgen var det dramatisk da skipet nesten gikk på grunn ved Televåg.
Søndag morgen var det dramatisk da skipet nesten gikk på grunn ved Televåg. Foto: NTB
22. nov. 2020 - 16:20

– Pulsen er litt lavere nå enn for en time eller to siden, sa forsikringssjef Jan Minde i rederiet Wilson til NTB i 8.30-tiden søndag morgen.

– Vi er takknemlige for alle ressursene og all hjelpen vi har fått, la han til.

Det var ved 5-tiden at det NIS-registrerte og norskeide lasteskipet meldte om motorstans. Skipet, som er 90 meter langt og 15 meter bredt, lå da 5 nautiske mil fra land. Det var kuling og pålandsvind i området, og både sivile og militære fartøy jobbet lenge iherdig med å hindre skipet i å drive mot land.

Klokka 7.40 meldte Hovedredningssentralen på Twitter at skipet endelig hadde klart å starte en motor. Da var skipet rundt en halv kilometer fra land.

– Skipet har tatt opp ankeret og er på vei ut, sa vakthavende redningsleder Johan Mannsåker ved Hovedredningssentralen  i 8-tiden.

– Men det har ustabil motorkraft, så vi holder alle ressursene i området, la han til.

Et redningshelikopter var lenge på stedet og startet forberedelsene med å heise mannskapet på åtte om bord.

Jan Minde i rederiet forteller at kapteinen og mannskapet holdt seg rolig, men at situasjonen var dramatisk. Rederiet har etablert et kriseteam som følger opp hendelsen.

Årsaken til motorstansen er foreløpig ukjent, ifølge Minde.

– Nå skal skipet inn et fredelig sted og i ro og mak forsøke å finne ut hva som ligger bak, før det igjen seiler ut på bølgene blå, sier forsikringssjefen.

Les også

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.