MASKINER & UTSTYR

Larvik-firma sparer penger med maskinovervåking

Kostnadene til drivstoff er redusert med opptil en tredjedel.

Fv. Nils Arve Norendal (Nasta), Rune Sandnes (H&K Sandnes) og Torstein Strømmen (Nasta).
Fv. Nils Arve Norendal (Nasta), Rune Sandnes (H&K Sandnes) og Torstein Strømmen (Nasta). Foto: Hitachi
15. apr. 2020 - 12:08

Firmaet H&K Sandnes bruker Global e-Service, Hitachis system for maskinovervåking, på flere gravemaskiner. Larvik-firmaet har inngått en full servicekontrakt og avtale om utvidet garanti med Hitachi-importør Nasta.

Det skriver firmaet i en nyhetsmelding.

Overvåkingssystemet sender daglige data via GPRS eller satellitt fra maskinene til databasen. En automatisk servicerapport som oppsummerer informasjonen kommer i en månedlig e-post.

I tillegg gjør appen ConSite Pocket at brukerne og firmaet kan få varsler om det skulle oppstå problemer med maskinene. Appen gjør også at H&K Sandnes kan se hvor alle maskinene befinner seg.

Les også

 

Redusert drivstofforbruk

– Servicekontrakten og den utvidede garantien gjør at vi kan kjøre maskinene i mellom fem og sju år, sier eier Rune Sandnes.

– En av fordelene er at vi vet hva kostnadene vil bli, sier han.

– Vi ha fått ConSite-rapporter hver måned i de siste to årene. Verktøyet er utmerket for  holde oversikt over utslipp og drivstofforbruk. Vi vil bruke verktøyet mer og mer i framtiden, for eksempel til å hjelpe operatørene våre til å bruke maskinene mer effektivt, sier Sandnes.

– Vi overvåker CO2-utslippene i lokale, offentlige prosjekter. Opplysningene deles med operatørene, slik at de kan endre måten de arbeider på hvis det trengs. ConSite hjelper oss også med å analysere produktiviteten til operatørene og maskinene, sier han.

– Rapportene er også gode indikatorer for å redusere drivstofforbruket. For eksempel kan vi se at utgiftene til drivstoff er redusert med opptil en tredjedel for enkelt maskiner, sier han.

Nasta leverte de to første Hitachi-gravemaskinene til firmaet på midten av 1980-tallet. I dag har firmaet 13 Hitachier av forskjellige typer og størrelser.

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.