KARRIERE

Lanserer ny tjeneste for jobbsøkere

Microenta håper å bli en populær tjenste for jobbsøkere, blant annet gjennom tips til intervjusituasjonen.
Microenta håper å bli en populær tjenste for jobbsøkere, blant annet gjennom tips til intervjusituasjonen. Bilde: Sigrid Olsson
Maria Amelie
13. sep. 2011 - 13:08

Tjenesten Microenta skal fungere som et alternativ til jobbsøkerkurs på NAV:

– Vi har jobbet med karriererådgivning i mange år, og basert på disse erfaringene skapt Microenta Karriere. Vi tror at det er veldig stort behov blant jobbsøkere for en slik løsning, sier daglig leder i Microenta, Lars Martinsen.

Praktisk med nettbasert

Martinsen sier at det er en fordel å drive med jobbsøking og få oppfølging på søknadene på nett.

– Uavhengig av tid på døgnet og hvor man befinner seg, kan man enkelt logge seg inn. Her får jobbsøkeren blant annet tilgang til mange nyttige hjelpeverktøy, oversikt over jobbsøknader og CVer som tidligere er sendt, kopier av annonser på stillinger man vil søke på, avtaler om intervjuer og oversikt over ledige stillinger, så lenge man har tilgang til internett og en datamaskin.

Få konkrete råd

På Microenta kan man finne mange råd om jobbsøking, strukturering av CV og flere tips som gjelder hele jobbsøkerprosessen.

– Mange tror at det er enkelt å skrive CV. Noen har ikke fått med seg hvordan man skriver gode jobbsøknader. Fokuset vårt er å kvalitetssikre alt fra CV-skriving til hvordan man forhandler lønn og arbeidskontrakt.

Innføring i nettverk

I tillegg til ulike guider kan nettjenesten bistå i layouten på CVen, og med forslag til hva slags spørsmål man kan få i et intervju. De tilbyr også innføring i hva sosiale medier er, og hvor nyttig tjenester som LinkedIn kan være for nettverksbygging.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.