MOBIL

Lanserer mobil med lesebrett-skjerm

LCD-skjerm i front, elektronisk papir bak.

12. des. 2012 - 18:00

Den russiske produsenten Yota annonserte nylig at de allerede neste år skal slippe løs minst én mobil med to skjermer - der den ene er en såkalt E-ink-variant, altså samme type som brukes i Kindle og andre lesebrett. Tanken er å plassere denne skjermen på baksiden av telefonen.

Denne skjermtypen kan ikke vise farger, og har heller ikke den samme oppdateringsfrekvensen som vanlige mobilskjermer. Til gjengjeld krever de svært lite strøm, og oppleves som mye behageligere å lese på. Yota planlegger å bruke denne skjermen til å vise forholdsvis statisk informasjon som klokkeslett, Facebook-varsler og lignende.

Ifølge selskapet skal denne måten å bygge en mobiltelefon på kunne øke batterivarigheten per lading med opp til 50 prosent.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Heftige spesifikasjoner

Ser du bort fra skjermen på baksiden skal telefonen ha spesifikasjoner som ville passet inn i en vanlig toppmodell i dag.

Frontskjermen skal være av typen LCD, har en størrelse på 4,3-tommer og kjører ut en oppløsning på 1280 x 720 piksler. Systembrikken skal være en tokjernet Snapdragon (mest sannsynlig den samme som står i Nokia Lumia 920), mens du får 2 GB arbeidsminne og 32 GB intern lagringskapasitet. 

Selv med to skjermer og ganske så flotte spesifikasjoner ellers skal telefonen kun være 10 mm tykk.

Andre kvartal

Yota-telefonen skal etter planen lande på markedet en gang i løpet av andre kvartal neste år, og det skal være overhengende fare for at vi får ta en nærmere titt på den under Mobile World Congress i februar. Da har den sannsynligvis også fått et navn.

Kilder: BBC

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.