MOBIL

Lanserer gigantnettbrett

Du tar ikke med deg dette beistet på bussen.

10. juli 2012 - 18:02

Flere og flere produsenter slenger seg på nettbrett-bølgen, og nå har Kouziro lansert noe av det mer voldsomme vi har sett: FT103

Spesifikasjonsmessig starter ting ganske så normalt - her får du en Texas Instruments OMAP4428-systembrikke med doble 1 GHz-kjerner, du får 8 GB internminne og støtte for minnekort. Operativsystemet er Android 4.0 Ice Cream Sandwich. 

Og der stopper også de normale aspektene ved dette nettbrettet. 

Gigantskjerm

LCD-skjermen i FT103 har en størrelse på hele 21,5-tommer og kjører ut bildet i full HD - altså 1920 x 1080 piksler.

Med slike skjermspesifikasjoner er det ikke til å unngå at dimensjonene blir temmelig ubeskjedne. Nettbrettet måler 513 x 24,8 x 353 mm og veier drøye fem kilo, så her snakker vi ikke om et produkt du tar med deg på farten.

Det er forsåvidt heller ikke meningen, noe som understrekes av at TF103 heller ikke er batteridrevet. Her må du altså koble den til vegguttaket. Den har også en mekanisme som gjør at den står oppreist på bordet, som en vanlig PC-skjerm. FT103 er laget for å stå på bordet. 

Ikke galskap

Det er lov å klø seg litt i hodet når det dukker opp produkter som dette, men når vi ser litt nærmere på spesifikasjonene så innser man at Kouziro ikke er helt på jordet.

Her får du for eksempel HDMI-inngang, noe som betyr at den kan erstatte den vanlige PC-skjermen din (eller brukes som TV). I tillegg får du to fullstørrelses USB-spor, en vanlig Ethernet-port og stereohøyttalere.  

FT103 går i salg i Japan i slutten av måneden for 34800 Yen, som tilsvarer 2666 kroner med dagens kurs. Det er uvisst om den skal selges utenfor hjemlandet. 

Kilder: Watch Impress via Mobility Update

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.