IKT

Lang trådløsforbindelse

Finn Halvorsen
7. des. 2005 - 10:13

Kommunikasjonsløsningen gjør at en rekke driftsfunksjoner kan utføres i sanntid fra land.

I tillegg får mannskapet tilgang til telefoni og kontakt med omverdenen med høy kvalitet.

I sum bidrar løsningen til å effektivisere driften og bedre arbeidsforholdene betydelig.

Radiolinje

Neras gjennombrudd baserer seg på høyhastighets kommunikasjon via radiolinje mot mobile enheter offshore.

Den nye løsningen reduserer sambandskostnadene betraktelig, og åpner en ny verden av muligheter for både mannskap og operatør gjennom den mangedoblede kapasiteten.

– Det er slutt på telefonsamtaler med store forsinkelser og hakkete lyd. Og driften blir enklere og mer effektiv både på land og til havs. Nå kan både tekniske data, bredbånds-TV og virtuelle kontorløsninger kjøres parallelt, sier Stig Kambestad, teknisk ansvarlig for Shell-leveransen.

Kreativitet

– Vi har brukt kompetansen i selskapet på en ny og spennende måte, og får bekreftet at Neras teknologimiljø på Kokstad kan bidra med kreative løsninger i et marked som er spennende og i rivende utvikling. For oss betyr dette store markedsmuligheter og tilsvarende optimisme, forteller Per Christiansen, markedssjef for Neras offshoreaktiviter.

Nera har gjennom en årrekke levert radiolinjesamband mellom installasjoner offshore. Felles for disse løsningene er at signalet til og fra feltet mot omverdenen går via satellitt eller fiberoptikk mot en moderrigg hvor de andre installasjonene leier kapasitet.

Disse løsningene er kostbare og har begrenset kapasitet. Den nye løsningen kobler fartøyet direkte opp mot land med en kapasitet som tidligere ikke har vært mulig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.