MOTOR

Landingstid for jumbofly bekreftet

Klokken 17 onsdag 15. september lander Airbus 380-maskinen på Gardermoen.
Klokken 17 onsdag 15. september lander Airbus 380-maskinen på Gardermoen. Bilde: SHANNON STAPLETON
2. sep. 2010 - 08:08

Flyentusiaster her i landet bør merke av 15. september i kalenderen. Da kommer verdens største passasjerfly til Gardermoen.

Les også: Superjumboen returnerer til OSL

Lander klokken 17

Flytittere i Norge har fått storfine besøk de siste årene. I fjor var det Barack Obamas Air Force One som skapte oppstandelse, men presidentflyet blir lite i forhold til maskinen som nå ventes til Gardermoen.

Klokken 17 onsdag 15. september lander nemlig Airbus 380-maskinen som er ute på en promoteringsreise verden rundt, melder Romerikes Blads nettutgave.

– Nå gleder jeg meg veldig. Vi blir den eneste flyplassen i Norden som klarer å ta flyet inn til gate, sier informasjonssjef Jo Kobro ved OSL.

Kort opphold

Flyet var i Norge for å teste ekstrem kulde i 2007, og da var det kaoslignende tilstander blant flytitterne rundt flyplassen. Gardermoen forventer noe lignende om to uker.

Flyet kommer til å lande klokken 17 og reise igjen fire timer senere. I mellomtiden skal det altså stå ved gate, nærmere bestemt gate 53, helt i enden av terminalen på østre rullebane.

Bredere enn rullebanen

Kobro mener entusiaster og andre interesserte bør stå på utkikksplassen til høyre for østre rullebane.

Flyet er 73 meter langt, 24 meter høyt og med et vingespenn på nesten 80 meter. Det er bredere enn rullebanen på Gardermoen. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.