MOBIL

Lager Samsung enda en Nexus?

Den neste Google-telefonen blir råere enn det meste, og det kan se ut som om den kommer fra Samsung.

28. juni 2011 - 14:40

Selv om verken Google eller noen av mobilprodusentene har bekreftet noe som helst, er det liten tvil om at den neste Nexus-telefonen får slagkraftige spesifikasjoner.

Tradisjonen tro vil telefonen være den første på markedet med en ny, stor Android-oppdatering. I dette tilfellet er det snakk om Ice Cream Sandwich, som vil bli en sammensmeltning av mobil- og tabletversjonen av plattformen.

Skjermen har vært et annet omdiskutert punkt på spesifikasjonslisten. Det ryktes nemlig at den skal ha full 720p-oppløsning, altså 1280 x 720 bildepunkter.

Super Amoled HD

I dag fikk BGR nye opplysninger fra den samme kilden som har lekket tidligere opplysninger: Skjermen er en Super Amoled HD. Denne skjermtypen er det bare Samsung som produserer.

Dersom dette stemmer er det ikke bare bekreftet at det er Samsung som vil stå bak telefonen, vi får også den råeste mobilskjermen vi har sett noensinne.

Systembrikken i telefonen er ifølge BGR Texas Instruments OMAP4460, som gir to prosessorkjerner på 1,5 GHz og grafikkbrikken PowerVRSGX540 (LG Optimus 3D, Samsung Galaxy S).

Her mistenker vi at ting kan endre seg, da Samsung lager svært så kapable systembrikker under eget tak, men det gjenstår å se.

Google Nexus Prime

Arbeidsnavnet på telefonen er Prime*, og det er ventet at det endelige navnet blir Google Nexus Prime.

*(Vi synes selvfølgelig LG burde tenkt på å ta dette navnet til Optimus-serien sin.)

Kilde: BGR

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.