IT

Lager programvare til utleiere

Vi trenger mer fart i sirkulærøkonomien. Det norske selskapet Sharefox vil bidra med programvare for å forenkle utleie.

Markedssjef Fred Kile i Sharefox vil sørge for at vi leier i stedet for å kjøpe.
Markedssjef Fred Kile i Sharefox vil sørge for at vi leier i stedet for å kjøpe. Foto: Odd Richard Valmot
6. okt. 2022 - 17:00

En podkast fra

Hør Teknisk sett på...

Podkastpromobilde

Sharefox, eller Dele-reven på norsk, om du vil, har funnet sin nisje i programvaremarkedet. De har utviklet en programvareplattform som gjør det lett å utvikle leietjenester på nettet. Alt drevet i skyen, selvfølgelig. Fram til nå har de som ønsket å drive med utleie av ting vi bare trenger en sjelden gang, måttet utvikle sine egne løsninger. Eller de har tatt imot telefoner og lagt inn kunder og bestillinger i et regneark.

Nå kan de i stedet abonnere på løsninger fra Sharefox og gjøre sine egne tilpasninger. Så betjener kundene seg selv. Det gjør leiekundene deres også.

I dag snakker vi med markedssjefen i det fire år gamle selskapet Sharefox, Fred Kile. De har identifisert tre kundesegmenter.

Det er varehandel som ønsker å bli mer miljøbevisste ved å leie ut i stedet for bare å selge, slik som Jernia og Felleskjøpet. Den andre kundegruppen er de som vil starte helt nye utleietjenester, slik som å leie ut båthengere og biler for hestetransport. Dette er produkter man ikke trenger hver dag og da er deling gjennom å leie mye mer miljøvennlig og bærekraftig. Den siste gruppen er de som allerede driver med utleie, men har behov for å effektivisere virksomheten. De vil heller jobbe med utleie av maskiner og abonnementer på parkdresser enn å utvikle programvare.

Teknisk sett: Moberg & Valmot

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett.

Normalt publiseres Teknisk sett hver torsdag ettermiddag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.