Lag egne Xbox-spill

Lag egne Xbox-spill
KNOCK-OUT: Klarer du å lage en bedre versjon av spill som Fight Night 3? Eller har du en helt ny idé til et spill ingen har laget ennå? Nå kan du demonstrere dine ferdigheter. Bilde: EA Sports

Målgruppen er spillegale studenter og hobby-programmerere, og spillene som lages kan brukes både på Xbox 360-konsollen og PC-er med Windows.

Ifølge CNet får programmet navnet XNA Game Studio Express, og det forventes at en beta-versjon skal være tilgjengelig innen utgangen av august.

Programmering "for dummies"

Verktøyene som benyttes skal være enkle å bruke og forstå for alle, og er visstnok en mer brukervennlig "ekspressversjon" av XNA tools, som ble lansert for profesjonelle spillutviklere i fjor.

Målet er på lang sikt å skape et stort nettverk av unge og kreative spillentusiaster, som kan dele sine ideer både med hverandre og Microsoft.

Egen klubb

Men selvfølgelig er programmet foreløpig mer begrenset.

Vil du lage spill må du betale 99 amerikanske dollar i året, for å få tilgang til en egen "skaperklubb". I tillegg er det bare andre medlemmer i denne klubben som har mulighet til å prøvespille og gi deg tilbakemelding på det du lager.

Microsoft håper imidlertid å utvikle programmet videre etterhvert, og på sikt kan det bli mulig å få solgt dine spill på nettet, via Microsofts Xbox Live Arcade.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.