KARRIERE

Lærer samspill i Norge

De brasilianske studentene Guilherme Corrêa Bastos (til venstre) og Braulio Farina Campagnaro besøker Høgskolen i Bergen.
De brasilianske studentene Guilherme Corrêa Bastos (til venstre) og Braulio Farina Campagnaro besøker Høgskolen i Bergen. Bilde: Mauricio Pavez Mauricio Pavez
Nina Samnøy
28. apr. 2008 - 11:27

Petroleumsteknologistudentene har nettopp hørt forskere fra Havforskningsinstituttet fortelle om hvordan norskekysten er i ferd med å bli kartlagt med hensyn til samspillet mellom ulike næringer og miljøet.

Besøker bedrifter

Hvordan virker petroleumsindustri, fiskeri, havbruk og turisme inn på hverandre og på miljøet? Denne type nasjonal analyse savnes i Brasil.

De brasilianske studentene er invitert til Norge av Høgskolen i Bergen, som inngikk et samarbeid med Centro Universitário Vila Velha (UVV) i Brasil i fjor. Med på studieturen er også to nøkkelpersoner fra Petrobras.

– Både Petrobras og norsk næringsliv har vist stor interesse for denne turen. Vi er overveldet over hvordan næringslivet i Bergensområdet har tatt imot oss. I snitt besøker vi to virksomheter hver dag, forteller studieleder José Maria Nicolau ved UVV.

Imponert

Sammen med ingeniørstudenter fra Høgskolen i Bergen, har brasilianerne blant annet besøkt anlegg som Kollsnes og Stureterminalen, og bedrifter som StatoilHydro, Framo Engineering og DOF Subsea. De neste dagene står blant annet Mongstad, CCB og FMC Technologies for tur.

Nettopp den høye konsentrasjonen av store og små offshorerelaterte virksomheter i og rundt Bergen imponerer studentene fra Brasil.

– Vi kjenner ikke til noe tilsvarende fra vårt hjemland, sier Guilherme Corrêa Bastos og Braulio Farina Campagnaro.

De heteste teknologistudiene

Men her søkte ingen...

Les mer om: