INDUSTRI

Lærer opp ankermannskap

AHT-FLÅTE: Siem Offshore har 10 nye, store AHT-fartøy under bygging. Det første levers fra Kleven Maritime til sommeren.
AHT-FLÅTE: Siem Offshore har 10 nye, store AHT-fartøy under bygging. Det første levers fra Kleven Maritime til sommeren.Bilde: Siem Offshore
Rederiet får til sommeren overlevert det første av 12 nye ankerhåndteringsfartøy (AHT).

For å sikre at mannskapet har god nok kompetanse, har Kristiansands-rederiet inngått en langsiktig samarbeidsavtale med Offshore Simulator Centre AS, Ålesund, og Høgskolen i Ålesund.

Avtalen gjelder i utgangspunktet i fire år.

Store

De 12 ankerhåndteringsfartøyene bygges med Vik-Sandvik 491 CD design.

Skipene utstyres med motorer som yter 28070 hestekrefter og med en trekkraft på ca. 300 tonn. Skipene bygges ved Kleven Maritime i Ulsteinvik.

Utdannelsen i Ålesund skal sikre at mannskapet får helhetlig forståelse for de krevende oppgavene som skal utføres, innsikt i forhold til skipets og utstyrets muligheter og begrensninger, omfattende ferdigheter i anvendelsen, samt forståelse og respekt for de krefter som påvirker sikker utførelse av oppgavene, skriver rederiet i en pressemelding.

Ny skipstype

Offshore Simulator Centre får nå utvidet sitt simulatormiljø med Siem Offshore sin nye skipstype av Vik-Sandvik 491 CD design.

Dette medfører også et nytt brokonsept, Rolls-Royce vinsjsystem, Kongsberg DP system (dynamisk posisjonering) og dekksarrangement fra Triplex. Mannskapet får dermed trent i et simulatormiljø som tilsvarer det de møter om bord.

Prosjekter og forskning

Offshore Simulator Centre skal også utvikle et nytt treningskonsept for operasjon av vinsj. Der skal Siem Offshore delta sammen med Farstad Shipping ASA, Bourbon Offshore Norway AS og Rolls-Royce Marine AS.

Siem Offshore skal også engasjere seg i relevante forskningsprosjekter i samarbeid med andre aktører i næringen.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.