BLOG

Lær Swype å skrive norsk på Symbian

Swype er en genial måte å skrive på. I stedet for å trykke på tastene på vanlig måte tegner du en strek innom alle bokstavene du skal skrive, så skjønner Swype hvilket ord du skriver.Dette er ingen ny teknologi - den har vært tilgjengelig på blant annet Samsung Omnia II. Swype kom til Symbian for tre måneder siden i beta-versjon, og er fortsatt tilgjengelig i beta. Men når skal det egentlig komme på norsk?

Marius ValleMarius ValleJournalist
3. des. 2010 - 13:28

Swype er nemlig offisielt tilgjengelig på norsk, men ikke i Symbian-varianten. Der kan du kun velge mellom store språk, som engelsk, spansk og fransk.

Vi har ingen grunn til å tro at det ikke kommer på norsk. Inntil det skjer er det likevel mulig å bruke Swype på din Symbian-telefon.

Vi har testet det på Nokia C7, og konstaterer at det fungerer helt strålende. Men vi vil ikke forvirre kontaktene våre ved å plutselig begynne å skrive alt på engelsk. Så da må vi heller lære Swype litt norsk.

Og det er faktisk fryktelig enkelt: Alle ord du skriver inn på vanlig måte, altså ved å trykke på en og en tast, lagres automatisk i ordlisten. Så om du skriver mange meldinger kan du på noen dager gi Swype et rimelig bra vokabular.

Sjekk videoen under for en kjapp demo

Swype finner du ved å søke i Ovi Store, eller du kan installere det direkte ved å gå til Nokia Beta Labs. Offisielt støttes et lite knippe telefoner, men vi har testet det på C7 som ikke står på listen, og det fungerer fint. Dermed burde det altså fungere på for eksempel Nokia N8,

Før du installerer må du sette telefonens skrivespråk til engelsk, ellers vil installasjonen feile. Deretter må telefonen startes på nytt. Swype er i utgangspunktet kun tilgjengelig i landskapsmodus, men det er mulig å få det også i portrettmodus.

Om det er noe du lurer på finner du en matnyttig FAQ på Nokia Beta Labs.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.