MARITIM

Kystvaktskip fikk slagside - mannskapet evakuert

Mannskapet ble evakuert etter at kystvaktskipet KV Barentshav søndag fikk slagside i dokk i Ålesund. Situasjonen skal være under kontroll, opplyser forsvaret.

Kystvaktskipet KV Barentshav, som ligger i dokk hos Vegsund Slip på Eidsnes i Ålesund, har fått kraftig slagside og mannskapet er evakuert.
Kystvaktskipet KV Barentshav, som ligger i dokk hos Vegsund Slip på Eidsnes i Ålesund, har fått kraftig slagside og mannskapet er evakuert. Redningsskøyta DNVII
9. juni 2019 - 17:38

– Om lag 30 personer er evakuert fra skipet. Alt har gått bra, nå forsøker vi å finne ut hva som er skjedd, sier operasjonsleder Sindre Molnes i Møre og Romsdal politidistrikt.

Les også

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 14.23 søndag. Kystvaktskipet ligger i dokk hos Vegsund Slip på Eidsnes i Ålesund.

Forsvaret frykter ikke at kystvaktskipet skal synke per nå.

Under kontroll

– Skipet ligger inntil kanten på dokken, så situasjonen er under kontroll. Vi undersøker nå om skipet er tett, eller om det er åpninger inn, sier pressetalsmann Brynjar Stordal ved Forsvarets operative hovedkvarter.

Kystvaktskipet har ligget i dokk siden 3. juni. Forsvaret kjenner ikke årsaken til at skipet fikk slagside. Slagsiden er på fem til ti grader.

Ifølge redningsskøyta Norske veritas II, som ligger i beredskap ved dokken, ser det stabilt ut for kystvaktskipet.

– Dokken flyter selv om båten har forskjøvet seg i dokken. Slik vi ser det er situasjonen stabil nå. Dokken ligger i et trangt sunn, og det er veldig sjelden kompliserte sjøforhold her. Vi holder alle småbåter unna, sier Geir Larsen om bord i redningsskøyta.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.