MARITIM

Kystvaktskip fikk slagside - mannskapet evakuert

Mannskapet ble evakuert etter at kystvaktskipet KV Barentshav søndag fikk slagside i dokk i Ålesund. Situasjonen skal være under kontroll, opplyser forsvaret.

Kystvaktskipet KV Barentshav, som ligger i dokk hos Vegsund Slip på Eidsnes i Ålesund, har fått kraftig slagside og mannskapet er evakuert.
Kystvaktskipet KV Barentshav, som ligger i dokk hos Vegsund Slip på Eidsnes i Ålesund, har fått kraftig slagside og mannskapet er evakuert. Redningsskøyta DNVII
9. juni 2019 - 17:38

– Om lag 30 personer er evakuert fra skipet. Alt har gått bra, nå forsøker vi å finne ut hva som er skjedd, sier operasjonsleder Sindre Molnes i Møre og Romsdal politidistrikt.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier det vil komme et tosifret antall ekstra milliarder til Forsvaret i en ny forsvarsplan, som kommer rett etter påske.
Les også

Lover tosifret antall milliarder til Forsvaret

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 14.23 søndag. Kystvaktskipet ligger i dokk hos Vegsund Slip på Eidsnes i Ålesund.

Forsvaret frykter ikke at kystvaktskipet skal synke per nå.

Under kontroll

– Skipet ligger inntil kanten på dokken, så situasjonen er under kontroll. Vi undersøker nå om skipet er tett, eller om det er åpninger inn, sier pressetalsmann Brynjar Stordal ved Forsvarets operative hovedkvarter.

Kystvaktskipet har ligget i dokk siden 3. juni. Forsvaret kjenner ikke årsaken til at skipet fikk slagside. Slagsiden er på fem til ti grader.

Ifølge redningsskøyta Norske veritas II, som ligger i beredskap ved dokken, ser det stabilt ut for kystvaktskipet.

– Dokken flyter selv om båten har forskjøvet seg i dokken. Slik vi ser det er situasjonen stabil nå. Dokken ligger i et trangt sunn, og det er veldig sjelden kompliserte sjøforhold her. Vi holder alle småbåter unna, sier Geir Larsen om bord i redningsskøyta.

Mærsk stanser alle seilas i 48 timer etter nye angrep i Rødehavet. Her er et av rederiets konteinerskip utenfor Göteborg i 2013.
Les også

Dansk skip i Rødehavet angrepet to ganger på 24 timer

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.