BYGG

Kvivstunnelen er tildelt

Prosjektet E39 Kvivsvegen omfatter strekningen fra bru på riksveg 60 i Grodås sentrum i  Hornindal kommune, Sogn og Fjordane (bildet) til riksveg 651 i Geitvika i Volda kommune, Møre og Romsdal.
Prosjektet E39 Kvivsvegen omfatter strekningen fra bru på riksveg 60 i Grodås sentrum i Hornindal kommune, Sogn og Fjordane (bildet) til riksveg 651 i Geitvika i Volda kommune, Møre og Romsdal. Bilde: Statens vegvesen
Mona StrandeMona StrandeJournalist
17. nov. 2009 - 14:49

Skanska har inngått kontrakt om bygging av Kvivstunnelen, som er del av prosjektet E39 Kvivsvegen. Kontrakten med Statens Vegvesen Region Midt ble signert i dag, og har en verdi på cirka 338 millioner kroner.

Viktig for næringsutvikling

Kvivstunnelen blir 6540 meter lang, og den lengste av totalt fire tunneler på den 17,2 kilometer lange Kvivsvegen. Når den åpner i 2012 vil den gi en ferjefri forbindelse mellom Festøya i Møre og Romsdal og Lote i Sogn og Fjordane.

Det er forventet at veien vil få stor betydning for utviklingen i Nordfjord og søndre Sunnmøre.

Start om ett år

Skanskas kontrakt omfatter bygging av vei, bru og tunnel innenfor en samlet lengde hovedvei på 8,1 kilometer, inkludert tunnellengden.

Forskjæringer er sprengt i en tidligere entreprise, men Skanska skal sprenge og sikre selve tunnelen. Elektroarbeider gjøres i en ny entreprise som ennå ikke er utlyst. Det skal bygges 1,6 kilometer vei i dagen, og anleggsarbeidet starter 1. desember 2010.

Grafikk som viser hvor nye E39, Kvivsvegen, skal gå.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.