KARRIERE

Kvinnene tjener mest på NTNU

Kvinnelige professorer ligger nå i snitt ett lønnstrinn over sine mannlige kolleger på NTNU. Dette er fra jentedagen i 2007.
Kvinnelige professorer ligger nå i snitt ett lønnstrinn over sine mannlige kolleger på NTNU. Dette er fra jentedagen i 2007. Bilde: Mentz Indergaard\NTNU Info
Stein Jarle Olsen
30. jan. 2009 - 09:31

Det viser lønnsstatistikken for 2008, som Universitetsavisa har fått tilgang til.

Bevisst politikk

De kvinnelige professorene er nå lønnsvinnere ved samtlige fakulteter, og ligger i snitt nesten ett lønnstrinn over mennene.

– Dette er et resultat av en bevisst politikk i lokale lønnsforhandlinger. Hovedtariffavtalen har lenge hatt en formulering om at kjønnsforskjeller innad i enhetene skal utjevnes innenfor samme stillingskategorier, sier personalsjef Arne Kr. Hestnes til avisa.

Gjennomsnittlig professorlønn – uavhengig av kjønn – er mellom 626 100 og 641 800 kroner brutto (lønnstrinn 76-77), ifølge lønnstabellen fra 2008.

Få kvinner

Andelen kvinner er imidlertid fortsatt lav ved universitetet. Ved Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi er andelen kvinner i faste vitenskapelige stillinger på under fem prosent.

– Vi har jobbet bevisst med rekrutteringspolitikk i flere år. Lønnsplassering for å rekruttere kvinnelige forskere er en del av pakken vi kan tilby, sier dekan Ingvald Strømmen til Universitetsavisa.

Nært målet

Han innrømmer at fakultetet gjerne strekker seg lenger lønnsmessig for å få en kvinne enn en mann med samme kvalifikasjoner.

Målet for NTNU er å ha minst 30 prosent kvinner i vitenskapelige stillinger innen 2010.

I 2007 var andelen 27 prosent.

Les også: Mannsjåvinister får høyere lønnDel
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.