KARRIERE

Kvinnene overtar ved Cern

Cern markerer kvinnedagen med å ha flest mulig kvinnelige ansatte på jobb i dag.
Cern markerer kvinnedagen med å ha flest mulig kvinnelige ansatte på jobb i dag. Bilde: CERN
Camilla Aadland
8. mars 2010 - 09:44

Cern markerer kvinnedagen ved å ha flest mulig av sine kvinnelige forskere og ansatte på jobb samtidig, for å vise hvilken betydning kvinner har for fysikkfaget og partikkelfysikken, melder Forskningsrådet.Talent avgjør

Halve ingeniørstaben som har overoppsyn med akselleratoren Large Hadron Collider, er kvinner. Flest mulig av dem skal være på jobb samtidig i kontrollrommet mandag.

– Ved Cern, som tilfellet er innenfor partikkelfysikken verden over, er talent det eneste som betyr noe. Kjønn, avstamning eller religiøs identitet spiller ingen rolle når vi ser etter folk som egner seg for oppgavene, understreker generaldirektøren ved kjempelaboratoriet i Sveits, Rolf Heuer i en pressemelding.Mangfoldighet

Derfor vil Cern benytte kvinnedagen til å sende en klar melding til alle jenter og unge kvinner som er interessert i naturvitenskap og ingeniørvitenskap, om at partikkelfysikk nettopp kan være faget for dem.

– Den fremste egenskapen en forsker kan ha, er nysgjerrighet. Det er en egenskap som ligger til hele menneskeheten, og hos alle som arbeider ved Cern. Menn og kvinner kommer hit fra over alt i verden for å drive forskningen sin videre. Mangfoldigheten det gir oss er en av Cerns sterkeste fortrinn, mener Heuer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.