KARRIERE

Kvinnene minsker lønnsgapet

De kvinnelige lederne hadde størst grunn til å smile i fjor, med 15 prosent lønnsvekst. Men de ligger fortsatt 200.000 kroner bak sine mannlige kolleger i snittlønn.
De kvinnelige lederne hadde størst grunn til å smile i fjor, med 15 prosent lønnsvekst. Men de ligger fortsatt 200.000 kroner bak sine mannlige kolleger i snittlønn. Bilde: colourbox.com
Stein Jarle Olsen
20. juli 2009 - 09:23

Kvinnelige daglige ledere hadde større lønnsvekst enn sine mannlige kolleger i fjor, viser tall fra analysebyrået Dun & Bradstreet Dagens Næringsliv har fått tilgang til.

Stor vekst

De mannlige lederne hadde en lønnsvekst på 13,2 prosent i fjor, mens kvinnene kunne vise til 15 prosent vekst.

Snittlønna for daglige ledere var 407.000 kroner for kvinner og 575.000 kroner for menn.

Daglig leder for BKK Produksjon, Wenche Teigland, sier til DN at hun tror flere kvinner i styrerommene har bidratt til lønnsøkningen.

– Kvinner er blitt mer synlige både i styrerom og som ledere. Ikke minst er man blitt flinkere til å få plass et nettverk. Kvinner begynner vel å kjenne sin markedsverd, tror Teigland.

Frisørsjefer

Markedsdirektør Kjell Ola Kleiven i Dun & Bradstreets morselskap Bisnode tror at lønnsgapet er naturlig.

– Menn leder oftere virksomheter i de tradisjonelt høye lønnsbransjene, som olje, bank og finans, shipping og industri. Selv innen samme bransje er det store skiller, noe som primært bunner i at kvinner oftere enn menn leder selskaper med mindre omsetning og færre ansatte, sier han til avisen.

De kvinnelige lederne finner vi flest av i bransjer som frisering og skjønnhetspleie, hvor 80 prosent av lederne er kvinner.

Barnehager og butikkhandel følger etter på lista, med henholdsvis 79 og 59 prosent.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.