OFFSHORE

Kvart milliard i Sakhalin-oppdrag

ABB skal levere telekommunikasjonssystemene til LNG- og oljeeksportanlegget i Aniva Bay, en del av Sakhalin II-utbyggingen i Russland.

ABB undertegnet nylig en ny avtale verdt 14 millioner kroner med japanske Chiyotec.

ABB leverer også telekommunikasjonssystemer til de øvrige prosjektene i Sakhalin II-utbyggingen.

Dette inkluderer kommunikasjonssystemer for tre offshoreplattformer, et landbasert prosessanlegg, 800 kilometer rørledning, rundt 110 ventilstasjoner, to havner, midlertidige systemer for seks anleggsleirer. I tillegg kommer andre infrastrukturoppgraderinger.

Prosjektene blir ledet fra ABBs kontorer i Bergen. Totalverdien på avdelingens Sakhalin-oppdrag er nå over 250 millioner kroner.

Dette er det første LNG-anlegget som bygges i Russland. Anlegget er en del av den storstilte utbyggingen som skjer på Sakhalin-øya i Øst-Russland hvor Aker Kværner har kontrakt på å levere to betongunderstell for olje og gassproduksjonen.

LNG-anlegget består av to produksjonsdeler, hver med en årlig kapasitet på 4,8 millioner tonn, noe som gjør anlegget til et av de største i verden.

ABB skal i henhold til kontrakten levere telekommunikasjonssystemer som overvåkning-, adgangskontroll, alarm- og varslings anlegg.

Disse systemene knyttes sammen med utstyret som leveres under Sakhalin II Telecom kontrakten slik at det til sammen blir det levert 10 ulike kommunikasjonssystemer til de to anleggene.

Kontrakten er inngått med Chiyotec, et japansk konsortium mellom Chioda Corporation og Toyo Engineering Corporation, som er EPC-kontraktor for LNG-og oljeeksportanlegget.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.