ENERGI

Kværner utbetaler 1 krone aksjen tross resultatfall

Fikk et resultat før skatt på 81 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor.

Slik så det ut da det første stålet til Johan Sverdrups andre fase kuttet, på Kværners verft på Stord. Utbyggingen har vært svært viktig for verftet i Sunnhordland.
Slik så det ut da det første stålet til Johan Sverdrups andre fase kuttet, på Kværners verft på Stord. Utbyggingen har vært svært viktig for verftet i Sunnhordland. Foto: Øyvind Hjelmen/Kværner
12. feb. 2019 - 08:15

Kværner fikk et resultat før skatt på 81 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor, ned fra 211 millioner i samme periode året før.

For 2018 som helhet fikk oljeservicekonsernet et resultat før skatt på 327 millioner kroner, mot 693 millioner kroner i 2017, framgår det av kvartalspresentasjonen som ble lagt fram tirsdag morgen.

Resultatene er solide og i tråd med signalene Kværner har gitt markedet, ifølge styret, som foreslår utbetaling av utbytte på en krone per aksje.

Tilfredse

Kværners resultat for fjerde kvartal

Nøkkeltall fra Kværners resultatregnskap for fjerde kvartal 2018. Tall for fjerde kvartal 2017 i parentes.

  • Driftsinntekter: 1.715 millioner kroner (1.797 millioner kroner)
  • Driftsresultat: 49 millioner kroner (199 millioner kroner)
  • Resultat før skatt: 81 millioner kroner (211 millioner kroner)

– Vi er tilfredse med at vi leverer driftsinntekter og EBITDA-resultater i tråd med det vi har kommunisert til markedet tidligere. Kværner har levert solide resultater i alle kvartaler i 2018 og som planlagt ble hoveddelen av EBITDA opptjent i første halvår på grunn av i hvilke faser prosjektene i porteføljen er i, sier Karl-Petter Løken, Kværners konsernsjef.

Også driftsresultat og -inntekter var svakt fallende for Kværner. Mens driftsresultat før ned- og avskrivinger (EBITDA) endte på 77 millioner kroner i fjerde kvartal, ned fra 227 millioner kroner i 2017, falt de konsoliderte driftsinntektene fra 1,8 milliarder kroner i 2017 til 1,7 milliarder kroner.

På årsbasis steg driftsinntektene fra 6,5 milliarder kroner i 2017 til 7,2 milliarder kroner i fjor, men driftsresultatet falt til 437 millioner kroner i 2018 fra 799 millioner kroner året før.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.