OFFSHORE

Kværner på plussiden

Kværner tjente 369 millioner kroner etter skatt i fjor. Dette er en forbedring fra 1999, da selskapet tapte 5,6 milliarder kroner, og høyere enn det markedet hadde forventet.

Kværner hadde et overskudd før skatt på 515 millioner i fjor, mot et underskudd på 5,5 milliarder året før. Overskuddet skyldes blant annet salg av deler av virksomheten til Kværner. Kværner skriver i en pressemelding at konsernet venter at lønnsomheten kommer til å stige i år.

– Etter to år med omfattende restrukturering av virksomheten og effektivisering av driften viser Kværner nå tydelig framgang i form av gjenvunnet lønnsomhet og finansiell styrke, kommenterer konsernsjef Kjell E Almskog i en pressemelding.

Kværners ordrereserver ved utgangen av året var 51,1 milliarder kroner, en økning på 9,9 milliarder kroner i forhold til utgangen av 1999. Driftsinntektene var imidlertid på 54,5 milliarder kroner i 2000, mot 70,9 milliarder kroner i 1999. Reduksjonen skyldes ifølge Kværner først og fremst salg av virksomheter og lavere aktivitetsnivå i olje- og gassindustrien.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.