ARBEIDSLIV

Kværner: Indisk kostkontroll

Selv etter en styrking av kronen og svekkelse av dollarkursen, er prisene på ingeniørtimer i Norge forskjellige fra USA og Storbritannina.

- Men prisen på indiske ingeniører er under en femdel av gjeldene rater. De har høy kompetanse og er svært arbeidssomme. Kværner har rundt 800 ingeniører ansatt i India. Det er en utfordring for oss å bruke disse ressursene bedre, sier Helge Lund til Teknisk Ukeblad.

Kværners divisjon Engineering & Construction har suksess med å samarbeide med inderne. - Vi kan få til en svært effektiv prosjektgjennomføring, der engineeringteamet kan arbeide 24 timer i døgnet.

Det offentlige presser

Den sterke kostnadsveksten i offentlig sektor og servicesektoren har Lund lite til overs for. - De presser kostnadene på arbeidskraft i været. Dette gir et press i økonomien for norsk industri og er meget uheldig, sier Lund. Kværner har rundt 12.000 personer i arbeid i Norge.

Aker Kværner har nylig vunnet flere internasjonale kontrakter, blant annet White Rose i Canada og understell for et prosjekt på engelsk sektor. Lund mener at dette bekrefter at Aker Kværner er konkurransedyktige.

- Men vi må bli bedre. Av Kværners fire virksomhetsområder er det olje og gass ved Aker Kværner som har størst potensial. Selskapet bør nå 50 milliarder kroner i omsetning i løpet av de nærmeste årene. Aker Kværner er spesiell, siden selskapet arbeider med verdens tøffeste kunder på hjemmemarkedet. Dette er de samme kundene som opptrer globalt. Vi konkurrerer om teknolgi, gjennomføringsevne og tillit fra kunden. Klarer vi å få dette ut internasjonalt, kan det bety mye for oss, hevder Lund.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.