ARBEIDSLIV

Kværner forsvinner

Siden Kjell Inge Røkke fikk kontroll med Kværner for et snaut år siden, har olje- og gassvirksomhetene fusjonert og i mars ble det offisielle navnet Aker Kværner Oil and Gas.

Nå vil styret og ledelsen i Kværner at hele resten av konsernet skal ha samme navn.

- Hver for seg har Aker og KVærner stått sterkt i norsk ogt internasjonal industri. Vi har merket at olje- og gassvirksomheten har nydt godt av dette. Nå ønsker vi at også resten av konsernet skal bære et navn som innebærer styrke og tradisjon, sier informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid til tu.no.

Navneendringen kan formelt skje først under generalforsamlingen i mai neste år.

-Vi vil begynne å bruke navnet allerede nå, opplyser Drangeid.

Dermed skal det mye til at aksjonærene et halvt år etter at det nye navnet er tatt i bruk skal omgjøre beslutningen.

-Styret og ledelsen går inn for navneednringen, men rent formelt vil aksjonærene først fatte vedtaket på generalforsamlingen.

Etter navneendringen vil alle de fire forretningsområdene Oil and Gas, Engineering and Construction, Pulp and Paper og Shipbuilding få Aker Kværner foran i logoen.

-Med et felles navn på hele gruppen understreker vi potensialet i det å dele erfaringer på tvers av hele konsernet, sier konsernsjef Helge Lund, ifølge en pressemelding.

Drangeid mener at konsernets virksomheter har mange fellestrekk.

-Vi leverer prosjektgjennomføring, teknologiprodukter og kompetanse til noen av verdens mest krevende kunder. Det er mange felles trekk mellom våre forretningsområder og måter å jobbe på samt kompetanse. Vi føler at ett felles navn er med på å forene kreftene og ressursutnyttelsen i konsernet, sier Drangeid.

Han tror også at mange har vært forvirret av at morselskapet har hatt ett navn mens olje- og gassdivisjonen har hatt et eget.

-Nå fjerner vi forvirring omkring navn, sier Drangeid.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.