OFFSHORE

Kværner ekspanderer i USA

21. mai 2001 - 12:36

Kværner har inngått avtale om å kjøpe Enercon Engineering, Inc, et Houston-basert selskap innen design, engineering og prosjektledelse.

Selskapet har ca. 100 ansatte og retter virksomhetenm hovedsakelig mot prosjekter i Mexicogolfen, spesielt dypvannsprosjekter, ifølge Kværner.

Ifølge konserndirektør Jan T Jørgensen, som leder konsernets olje- og gassområde, vil kjøpet av Enercon Engineering også styrke Kværner overfor alle oljeselskaper som har prosjekter i dypvannsområder.

- Oppkjøpet er et skritt videre i vår strategi om å være til stede i de regionene der vi ser størst framtidig vekst. I tillegg til våre nåværende virksomheter i Houston innen feltutvikling og engineering vil dette kjøpet vesentlig styrke oss i forhold til kunder som opererer på dypt vann over hele verden, og som driver sin virksomhet ut fra Houston, sier Jørgensen.

Enercon Engineering Inc har omfattende erfaring fra prosjekter i Mexicogolfen, ifølge en pressemelding fra Kværner. Siden selskapet ble opprettet har det gjennomført mer enn 150 prosjekter, over halvparten av dem i Mexicogolfen. En rekke av disse er dypvannsprosjekter, inkludert detaljert design og engineering for stålunderstellet til verdens fjerde største bunnfaste plattform, som står på nær 350 meters havdyp i Mexicogolfen.

Kværner Olje og Gass' nåværende feltutviklingsdivisjon i Houston og Enercon Engineering, vil bli slått sammen til én virksomhet. Alt nøkkelpersonell fra Enercon har forpliktet seg til å fortsette i det nye selskapet, som skal forsterkes ytterligere gjennom spisskompetanse hentet inn fra andre av konsernets globale olje- og gassvirksomheter.

Sammen med Kværners øvrige engineeringressurser, som konsentrerer seg om petrokjemi- og kjemiindustrien, har Kværner nå rundt 700 ingeniører i regionen i tillegg til 400 ansatte i fabrikasjonsvirksomheten til Kvaerner Oilfield Products.

Kværner skal betale mellom 120 og 140 millioner kroner for selskapet. Endelig pris avhenger av resultatene fra virksomheten i årene 2001 til 2005.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.