MOTOR

Kutter prisen på Buddy

Pure Mobility kutter prisen på Buddy med 30.000 kroner.
Pure Mobility kutter prisen på Buddy med 30.000 kroner. Bilde: Per Erlien Dalløkken
Stein Jarle Olsen
8. okt. 2010 - 12:57

Norske Pure Mobility AS produserer det såkalte EUV-kjøretøyet – Electric Urban Vehicle – Buddy.

Fra 125 000

Nå varsler selskapet at de kutter prisen på Buddy med hele 30.000 kroner. Det betyr at du kan få en Buddy fra 124.900 kroner i rimeligste versjon.

“Standardvarianten”, med 10 års batteri og inntil 12 mils kjørelengde med nikkelmetallhydridbatteriet (BAES), vil koste fra 169.900 kroner.

– Vi vet det er mange som ønsker å velge et miljøvennlig alternativ til konvensjonell bil. Til tross for mange fordeler og lave driftsutgifter opplever vi at det er kjøpsprisen som hindrer folk i å vurdere en EUV eller en elbil, sier markeds- og salgsdirektør Jan Svaheim i Pure Mobility i en melding.

Plass til tre

Buddy EUV er registrert for tre personer og er spesialdesignet for tverrparkering. Totalt er det cirka 1000 Buddy i daglig drift i Norge i dag, ifølge produsenten.

– Vi gjør nå valget om å kjøre miljøvennlig ennå enklere ved å senke prisene på Buddy kraftig, sier Svaheim.

Pure Mobility viser til en Synovate-undersøkelse hvor miljøhensyn, økonomi og raskere transport til jobben er de viktigste motivasjonsfaktorene for å velge et elektrisk kjøretøy i stedet for en konvensjonell bil.

Undersøkelsen viser også at en typisk kjøper for Buddy er i høyere inntektslag, har høyere utdannelse og har kunnskaper om elbiler.

TEST: Kortvokst kamerat

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.