SAMFUNN

Kutt i Innovasjon

- Regjeringen burde heller satse mer for å få i gang ny virksomhet, sier leder i Akademikerne Christl Kvam.

Akademikerne, der Tekna er med, mener regjeringens forslag betyr redusert innsats for etablering av ny virksomhet og flere arbeidsplasser.

"Regjeringens satsing på 85 millioner kroner til nye arbeidsmarkedstiltak og flere stillinger i Aetat er positiv. I motsatt retning drar forslaget om å redusere bevilgningen til forskning. Dette henger svært dårlig sammen med regjeringens erklærte vilje til å satse på innovasjon og verdiskaping, skriver Akademikerne i en pressemelding.

- Vi mener det også er viktig å legge til rette for at ledige kan komme i arbeid igjen, gjennom å bidra til ny næringsvirksomhet. Vi forventer at Stortinget retter opp dette, sier Kvam.

Akademikerne er opptatt av å redusere veksten i folketrygdens utgifter gjennom avtalen om et mer inkluderende arbeidsliv (IA). Når utgiftene fortsetter å øke tross avtalen, krever det etter Akademikernes mening både gjennomgang av virkemidlene og økt innsats for å få ned sykefraværet .

-Utgiftene i folketrygden øker mest i forhold til statsbudsjettet som ble vedtatt før jul. Det viser hvor viktig det er at regjeringen og partene i arbeidslivet setter alle krefter inn på å redusere sykefraværet og nå de øvrige målene i IA-avtalen, sier Akademikernes leder Christl Kvam.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.