KARRIERE

Kunnskapsministeren går inn for mobilfri skole

Nybakt kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) vil be skolene gjennomføre mobilnekt.

– Jeg klarer ikke å finne noen gode grunner for at mobilen skal være en del av skolehverdagen til barna våre, sier kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap).
– Jeg klarer ikke å finne noen gode grunner for at mobilen skal være en del av skolehverdagen til barna våre, sier kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap). Foto: NTB
4. nov. 2023 - 09:45

Nordtun gir Utdanningsdirektoratet i oppdrag å utvikle en tydelig anbefaling til norske skoler for å unngå mobilbruk.

– Jeg klarer ikke å finne noen gode grunner for at mobilen skal være en del av skolehverdagen til barna våre, sier Nordtun til Dagbladet.

Hun viser til nyere norsk forskning som viser at mobilforbud i skolen har god effekt, særlig på jentene, og at mobbingen går ned.

– Jeg mener mobiltelefonen har for stor plass i skolehverdagen til mange barn og ser ingen gode grunner til at mobiltelefonen skal få forstyrre elevenes læring. Jeg er redd det påvirker læringsmiljøet negativt. Det er noe vi må ta på alvor, sier kunnskapsministeren i en pressemelding.

Det er i dag opp til den enkelte kommune og skole å avgjøre om de ønsker å regulere mobilbruken for sine elever og hvordan det i praksis skal gjennomføres. Mange kommuner har allerede en form for regulering, men det er stor variasjon i hvordan dette gjøres.

Morten Stordalen er lite fornøyd med regjeringens manglende prioritering av Vestfold i NTP.
Les også

Frp om NTP: – En Vestfold-fiendtlig regjering

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.