TUNNELER

Kun OneCo Infra ville rehabilitere Storolokket - og fikk jobben

52,3 millioner kroner skal firmaet ha for det oppdraget.

Storolokket. Bildet gir ikke et helt riktig inntrykk av hvor kompakte forhold det er i dette strøket.
Storolokket. Bildet gir ikke et helt riktig inntrykk av hvor kompakte forhold det er i dette strøket. Foto: Statens vegvesen
23. mars 2022 - 05:57

Vegvesenet skal rehabilitere Storolokket på Ring 3 i Oslo. Jobben ble lyst ut i desember i fjor, med tilbudsfrist 1. februar.

Etter en langdryg behandling av innkomne tilbud kan Vegvesenet i dag fortelle at det var ett firma som ga pristilbud på oppdraget. Det var OneCo Infra, og prisen var på 52.281.355 kroner eks. mva.

Rehabiliteringen er tenkt å ta 11 måneder.

Trafikken skal gå som normalt i begge tunnelløpene på dagtid, så alt arbeid blir nattarbeid i seks netter i uka. Som vanlig er så skal arbeidene avsluttes og tunnelløpet klargjøres før trafikkpåsett hver morgen.

Byggherren setter en rekke premisser for gjennomføringen, for eksempel for hvor mange netter som begge løpene kan være stengt samtidig når arbeidet krever det.

Og kanskje viktigst: Anleggsarbeidene vil foregå nært inntil trafikkårer. Det er store trafikkmengder her, og de skal hindres minst mulig. Arbeidene som er knyttet til sikkerheten, både for trafikantene og entreprenørens eget personell, er vesentlig i gjennomføringen av entreprisen.

Så snart telen er ute av bakken kan årets asfaltsesong starte. I år planlegger Statens vegvesen å legge asfalt til en verdi av cirka 1100 millioner kroner på riks- og europaveiene.
Les også

Disse strekningene får ny asfalt

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.