MOTOR

Kulda skaper togtrøbbel

Kulda skaper problemer med sporvekslerne. Alle tog på Vestfoldbanen har stått stille i morgentimene.
Kulda skaper problemer med sporvekslerne. Alle tog på Vestfoldbanen har stått stille i morgentimene. Bilde: Mona Strande
7. jan. 2010 - 08:25

Verst er det på Vestfoldbanen, der alle tog står.

Sporveksler-problem

– Passasjerene har fått alternativ transport, og vi er i ferd med å løse problemene, sier pressvakt Olav Nordli i Jernbaneverket til NTB.

Problemer med sporvekslene gjør at togene ikke kan gå.

Belaster motorene

– Jo kaldere det er, jo større belastning blir det på motorene som driver vekslene. I tillegg er det også isklumper som faller av togene og legger seg i vekslene og blokkerer dem. Dette er spesielt et problem der vi har lange tunneler med varmegrader. Temperaturforskjellene gjør at mer snø og is smelter, og dermed skaper problemer når det havner i skinnegangen, utdyper Nordli til Teknisk Ukeblad.

Han sier det også går hardt utover skinnestålet når det er så kaldt som nå, og små brudd og slitasjeskader kommer hyppigere enn ellers.

Godstog i veien

På Lørenskog ble et godstog stående og førte til forsinkelser for passasjertrafikken der. På Gjøvikbanen er det også problemer forbi Skøyen.

– En del av problemene skyldes nok kulda, sier Nordli, som sier det generelt er en del forsinkelser i Oslo-området i morgentimene.



NB: Artikkelen ble oppdatert kl. 11:08 med mer detaljer om problemene med sporvekslene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.