KARRIERE

Krever omkamp etter NTNU-slakt

Leif Hamnes
19. feb. 2010 - 13:09

Som Teknisk Ukeblad kunne melde tidligere i uka, skulle NTNUs og UiOs respektive rektorer Torbjørn Digernes og Ole Petter Ottersen avgjøre det bitre rivaliseringsforholdet universitetene imellom i et storslagent virtuelt online-oppgjør i dag.

Les saken her: Cyber-rektorer i nettkrig

I formiddag gikk altså den såkalte «Rumble in the academic jungle», som universitetene selv omtaler det, av stabelen som et ledd i NTNUs 100-årsjubileum.

I formiddag gikk altså den såkalte «Rumble in the academic jungle», som universitetene selv omtaler det, av stabelen som et ledd i NTNUs 100-årsjubileum. TRANGE BUKSER: Den virtuelle utgaven av NTNU-rektor Torbjørn Digernes seiret i kampen mot Universitetet i Oslo.

Hjemmebanefordel

Resultatet ble stygt for UiO og rektor Ottersen, noe NTNU-rektor Torbjørn Digernes ikke er sen med å gni inn.

– Dette resultatet viser NTNUs overlegenhet på dette feltet. Og – om jeg får si det – det er ikke det eneste feltet hvor vi er overlegne, sier Digernes i beste Northug-stil til tu.no etter seieren.

Ole Petter Ottersen, nyvalgt rektor ved Universitetet i Oslo.
– Dette resultatet viser NTNUs overlegenhet på dette feltet. Og – om jeg får si det – det er ikke det eneste feltet hvor vi er overlegne, sier Digernes i beste Northug-stil til tu.no etter seieren. BITTER: UiO-rektor Ole Petter Ottersen. UiO

Krever omkamp

UiO-rektor Ole Petter Ottersen skal ifølge rapportene ha hastet forbi det ventende pressekorpset uten et ord etter tapet. Vi har likevel fått følgende kommentar på e-post:

– Ja, spillet er akkurat avsluttet og jeg gikk på et forsmedelig tap. Men så var det heller ikke nøytral grunn. Jeg vil kreve omkamp i 2011 (UiOs eget jubileum, journ. anm.). Da vil Unn Iren Olsen slå grusomt tilbake, lover Ottersen.

Fikk skurkerolle

Ottersens beskyldninger om unøytrale spilleforhold har trolig noe for seg.

Spillet er utviklet av NTNU og TerraVision AS, et firma som har utspring fra NTNUs Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap.

Som Cyber-rektorer i nettkrig ble UiO-rektoren i dag henvist til å gestalte skurkerollen Unn Iren Olsen (med initialene UIO), mens NTNU-rektor Digernes er helt og hovedfigur i spillet.

P.S: Om du skulle ønske å teste ut spillet på egen hånd, finner du det her.

Les mer om: