SAMFUNNPOLITIKK

Krever åpenhet om oljebonuser

Siv Jensen vil ha svar på hva oljefondsforvalterne får i bonus i dårlige tider.
Siv Jensen vil ha svar på hva oljefondsforvalterne får i bonus i dårlige tider. Bilde: Trond Gram
Mona StrandeMona StrandeJournalist
25. mars 2009 - 07:07

I dagens spørretime i Stortinget vil derfor Frp-formannen kreve at Stoltenberg viser samme åpenhet som han krever av lederne i bank- og finansnæringen, skriver Aftenposten.

Noe å skjule

- Når man krever åpenhet i private selskaper, banker, finanshus og børsnoterte selskaper, kan man ikke sitte og mene at det skal være en hemmelighet hvordan man avlønner ledende medarbeidere i Oljefondet. Det er et lukket system man mener det norske folk ikke skal få vite noe om. Det dreier seg om det norske folkets sparepenger som man politisk har bestemt skal forvaltes slik. Det er en betydelig risiko med høy aksjeandel, noe vi advarte mot. Hvis man tviholder på hemmelighold, er det en indikasjon på at man har noe å skjule, sier Jensen til avisen.

2,6 mill i snitt

Ifølge årsberetningen har de 95 ansatte forvalterne en gjennomsnittlig fastlønn på 921.000 kroner. Bonuspotten gir en maksimal, gjennomsnittlig bonus på ytterligere 1,7 millioner. Forvalterne kan dermed tjene 2,6 millioner i snitt med full pott.

Lederen for oljefondet, Yngve Slyngstad, fikk i fjor utbetalt 5,4 millioner kroner i lønn og 3,3 millioner kroner i bonus for 2007-resultatet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.