KARRIERE

Kremjobb ledig

IS: Ett av frynsegodene på Diplom-Is er at man får spise is i arbeidstiden.
IS: Ett av frynsegodene på Diplom-Is er at man får spise is i arbeidstiden. Bilde: Diplom-Is
Camilla Aadland
28. nov. 2006 - 07:00

- De fleste synes iskrem er er spennende. Vi har en høy lanseringstakt, siden markedet forventer nye produkter hvert år, forteller produktutvikler Elin Prangerød.

På istoppen

Den nye produktutvikleren skal være med å utvikle ny is, både små-is og liters-is, i tillegg til frosne desserter.

Prangerød forteller at Diplom-Is så langt i år har hatt tidenes iskremsesong. Nordmenn ligger nå i tet i Skandinavia når det gjelder is-spising, mer enn 14 liter spiser vi i gjennomsnitt årlig.

- Noe av grunnen tror jeg er den gode smaken og den høye kvaliteten på isen i Norge, sier hun.

Kreativitet og teknologi

Å gi forbrukerne en god smaksopplevelse vil alltid være det viktigste for Diplom-Is.

- At den nye produktutvikleren er glad i is er bare positivt, sier Prangerød. Gode egenskaper å ha i jobben er evnen til å anvende kreativitet sammen med teknologi.

- Dette gir gode muligheter for utvikling av nye produkter.

Utviklingssamarbeid

Utviklerne i Diplom-Is jobber med både langsiktige og kortsiktige utviklingsprosjekter. I dag er det fire utviklere i Norge, og en i Sverige. De fem utviklerne jobber tett opp mot den skandinaviske markedsavdelingen.

- I tillegg samarbeider vi med Tines forsknings- og utviklingsavdeling, som teller nærmere 90 personer, legger Prangerød til.

Spiser is på jobb

Ett av frynsegodene i jobben er - selvsagt - is-spising.

- Vi får spist en del is i løpet av dagen på jobb. Det kan være enten testing av nylanseringer, smakstesting under utvikling av nye produkter eller rett og slett smakstesting av våre egne produkter, sier Prangerød.

Diplom-Is er et heleid datterskap av Tine, og har en markedsandel i Norge på ca 50 prosent. Blant de viktigste merkevarene er Royal, Dream, Pin-Up, Lollipop og Gullpinne.

Størst i Skandinavia

Konsernet har egne datterselskaper i Danmark og Sverige, og er dermed Skandinavias største iskremprodusent. Den nye produktutvikleren vil få tilholdssted ved hovedkontoret på Gjelleråsen, nord for Oslo.

Kvalifikasjoner for stillingen er blant annet høyere utdannelse som sivilingeniør, næringsmiddelfagkandidat, næringsmiddelteknolog eller lignende. Det hjelper også ha erfaring fra produktutvikling av næringsmidler.

Og å være glad i is, selvsagt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.