KARRIERE

Kranglet om lokal lønn

Dag Yngve Dahle
30. apr. 2008 - 11:29

– NITO er svært skuffet over at KS ikke følger opp sine lovnader fra 2004 og 2006 om å gi også NITOs lærere lokal lønnsdannelse, sier Tor Simonsen, forhandlingsleder for NITO kommune.

Dette var altså en av grunnene til at Nito kommune, Akademikerne, LO, YS og Unio brøt forhandlingene med KS tirsdag ettermiddag, lenge før fristen går ut natt til 1. mai. Det regnes som svært uvanlig.

AFP var også et sentralt stridstema.

Kan bli streik

– Vi må også ha på plass en AFP-ordning fra 2010 som er minst like god som i dag, sier Simonsen.

Akademikerne sier at AFP og lønna til lektorene var årsaken til bruddet.

– Vi trenger et skikkelig lønnsløft for lektorene for å løse den rekrutteringskrisen skolen er midt oppe i. Jeg er dessuten svært skuffet over at KS ikke har kommet oss i møte når det gjelder å få innført den lokale forhandlingsfriheten for lektorer som andre kommunalt ansatte akademikere har. Vi må også ha på plass en AFP-ordning fra 2010 som er minst like god som i dag, sier Ole Jakob Knudsen, forhandlingsleder i Akademikerne kommune.

Siste meglingsdag for Riksmeglingsmannen er 22. mai. Uten enighet da, blir det streik fra 23. mai.

- Tilbudet er en fornærmelse

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.