ENERGI

Kraftselskapene er positive til fastpris på strøm for husholdninger

De store norske kraftselskapene er positive til å tilby fastpris på strøm fra nyttår og mener det vil gi forutsigbare kostnader for kundene.

Konsernsjef Eimund Nygaard i Lyse er positiv til forslaget.
Konsernsjef Eimund Nygaard i Lyse er positiv til forslaget. Foto: NTB
17. sep. 2022 - 17:56

De store prisøkningene på strøm gjør at regjeringen vil tilby fastpris i opptil sju år for husholdninger og næringsliv. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener det vil gi mer forutsigbare strømregninger.

Konsernsjef Eimund Nygaard i Lyse er positiv til forslaget. Selskapet er en av landets største strømprodusenter.

– Men det må være lavere enn dagens spotpriser. Så vil det alltid være en viss risiko både for strømprodusenten og kunden. Men jeg har tro på at vi kan finne en markedsmessig fornuftig løsning, sier Nygaard til Aftenposten.

Også Fortum, Agder Energi og NorgesEnergi er positiv til regjeringens initiativ, men med visse reservasjoner når det kommer til lengden på kontrakter og beskatning.

Tibber går derimot mot den øvrige delen av bransjen og har ingen planer om tilby kunder en fastprisavtale, ifølge Aftenposten.

– Hele Tibbers forretningsmodell er basert på at vi skal oppmuntre folk til å redusere unødvendig strømforbruk og samtidig hjelpe dem med å bruke energi smartere, sier Tibber-sjef Edgeir Aksnes Vårdal til avisen.

Norske olje- og gasselskaper kan bli pålagt å bygge opp store lagre for CO2-lagring framover.
Les også

EUs nye lov om nullutslipp i industrien kan få stor betydning

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.