IKT

Kraftsatsing på bredbånd

VIDEO ON DEMAND: Harry Potter-filmene kan nå bestilles direkte til TV-en fra videoserveren til iVisjon. Filmen har samme kvalitet som en DVD-film.
VIDEO ON DEMAND: Harry Potter-filmene kan nå bestilles direkte til TV-en fra videoserveren til iVisjon. Filmen har samme kvalitet som en DVD-film. Bilde: WARNER BROS

Selskapet iVisjon satser friskt.– Warner Bros. har noen av de største og beste filmene som noen gang er laget. Vi får alle de nye filmene deres seks måneder etter DVD-premieren. I tillegg får vi en rekke klassikere fra arkivet, sier direktør Øyvind Klausen i iVisjon AS.

Ifølge selskapet, som også har rettigheter på filmer fra 20th Century Fox, har ingen andre norske innholdsleverandører på bredbånds-TV like stort utvalg som iVisjon.

Kundene som bestiller film via iVisjon, får samme filmopplevelse som de som leier DVD-filmer i videosjappa.

– Det er 100 prosent lik kvalitet som på DVD, sier Stein M. Vik i iVisjon. I dag er det kun TV-kundene til bredbåndsleverandøren LOS (markedsselskapet til Agder Energi) som kan leie film via iVisjon. Men selskapet jobber nå med å inngå avtaler med andre lokale bredbåndsnett .

– Vi har f. eks inngått avtale med Nord-Troms Kraftlag, sier Stein M. Vik. Han mener det på sikt også kan være aktuelt å inngå avtaler med større bredbåndsleverandører. – Så fort teknologien tillater det, vil vi også inngå avtaler med ADSL-leverandører. I dag kan vi kun tilby DVD-kvalitet til kunder med fibertilknytning.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.